Annonce
Nyborg

Alle børnene indviede den nye legeplads i Nyborg Marina

Jan "Kokken" Hansen synger for på sin egen "Vi bor i Nyborg," og Kastaniehusets børn synger med, for det er en sang, de kender.

"Vi bor i Nyyy-borg!" sang Jan "Kokken" Hansen sammen med Kastaniehusets børn. Vi kan tilføje "- og leger," for Nyborg Marinas nye legeplads er indviet

Jan "Kokken" Hansen fra børnehaven Kastaniehuset i Nyborg havde naturligvis guitaren med og sang sammen med børnene "Vi bor i Nyborg," inden den nye legeplads på Nyborg Marina skulle indvies officielt fredag klokken 10.

I sådan en situation - og i så mange andre! - har de voksne det med at snakke og snakke og snakke - og børnene, de keder sig.

- Jeg har skrevet en tale på halvanden til to timers varighed. Hvad siger I til det? Vil I høre det hele? spurgte Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg.

Svaret fra alle børnene faldt prompte: "Neeej!" Mon ikke også der var en enkelt voksenstemme med i koret?

I hvert fald forstår udvalgsformanden tilsyneladende et vink med en vognstang.

- Så jeg fortæller bare, at her om lidt klipper Anton snoren, og så kan I lege i fiskehytterne med fiskerbroen foran, på stejlepladsen, være havørreder i net, prøve at blive fanget i rusen og klatre op i tårnet til rutsjebanen, sagde Per Jespersen og overrakte saksen til Anton Jespersen, udvalgsformandens egen søn, der er ni år, og som,år det ellers ikke er skoleferie, går på Birkhovedskolen.

Anton var vaks med saksen, og børnene myldrede ind og tog alle legeredskaberne skabt af træ og tovværk i brug.

Lidt senere blev der delt is ud til alle børn, der var mødt op for at være med i indvielsen. Og så kunne Per Jespersen i øvrigt i sin forfriskende korte indvielsestale lige nå at fortælle, at om et par uger er en ny hoppepude klar til erstatning af den gamle.

Den nye legeplads er bygget af firmaet Leg & Landskab fra Kirke Hyllinge på Sjælland.

Annonce
Havnefoged Annette Ingemann Thmsen byder velkommen.
Udvalgsformand Peer Jespersen byder velkommen til indvielsen af Nyborg Marinas nye legeplads. Og undlader at hodle den lagne tale!
Udvalgsformandns søn, anton Jespersen på ni år, klipper snoren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

112

Tyv stjal værktøj

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce