Annonce
Faaborg-Midtfyn

Alle 8. klasser sendt hjem: Elev på Broskolen smittet med corona

Skoleleder Lars Breinholt Søndergaard kunne i august byde velkommen tilbage til eleverne på Broskolen i Årslev. Torsdag måtte han sende hele 8. årgang hjem, fordi en elev er blevet smittet med corona. Arkivfoto: Sandra Overgaard Goldek
Faaborg-Midtfyn Kommune er den kommune på Fyn med den største spredning af konstateret coronavirus per 100.000 indbyggere. Torsdag blev en elev på Broskolen i Årslev konstateret smittet, og hele 8. årgang og et par lærere blev hjemsendt.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Efter flere corona-tilfælde rundt om i både Faaborg og Kværndrup ligger Faaborg-Midtfyn nu øverst på den fynske liste over de kommuner med det højeste smittetryk.

Torsdag blev en elev i 8. klasse Broskolen afdeling Bøgehøj også konstateret smittet.

Eleven, som er testet positiv for covid-19, har senest opholdt sig på skolen i fredags, hvor hele 8. årgang havde idræt sammen. Ifølge retningslinjerne er hele 8. årgang derfor blevet hjemsendt, lyder det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

De lærere, der har haft den pågældende elev, er også blevet hjemsendt og skal ligeledes testes.

Lærere, forældre og elever blev torsdag morgen orienteret om situationen via Aula, oplyser kommunen.

Annonce

27 smittede

De seneste tal fra Statens Serum Institut, hvor tilfældet fra Årslev endnu ikke er talt med, viser, at smitten er steget markant i Faaborg-Midtfyn Kommune.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er incidensen således 52,5 med 27 smittede på en uge. Til sammenligning er incidensen i Odense Kommune torsdag 50,4 med 103 smittede.

Incidensen dækker over det antal indbyggere per 100.000, som er konstateret smittet med coronavirus i løbet af den seneste uge.

Med til at trække tallene i Faaborg-Midtfyn Kommune op er det udbrud af coronavirus, som er sket på bostedet Egebo i Kværndrup. Her blev 16 ud af 18 beboere samt en medarbejder onsdag testet positiv for coronavirus.

Torsdag var der således en corona-testbil ved Superbrugsen i Kværndrup, hvor borgere kunne blive testet. Også faaborgenserne havde torsdag mulighed for at blive testet for corona. Det foregik ved Øhavsskolen, som også har været ramt af et mindre smitteudbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce