Annonce
112

Alkohol, narko og intet kørekort: Flugtbilist fanget i stjålen bil med trailer

Fyns Politi fik tirsdag lejlighed til at sigte en flugtbilist for adskillige lovovertrædelser. Foto: Michael Bager
Der var flere gode grunde til, at politiet tirsdag stoppede en bilist, der flygtede efter en påkørsel af en anden bil.

Det viste sig at være en særdeles god idé, at politiet tirsdag aften fik fat på en bilist, der tog flugten efter en påkørsel i det centrale Odense.

Klokken 20.34 kørte bilisten op bag i en anden bil i krydset mellem Falen og Kløvermosevej, da lyset skiftede til grønt, og valgte derefter at køre væk. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

Den påkørte bilist, hvis bil slap med mindre materiel skade, satte efter og kontaktede politiet.

Flugten stoppede ved Stadionvej ud for indgangen til stadion, hvor vedkommende steg ud af køretøjet og forsøgte at løbe fra stedet.

Det lykkedes dog ikke, og flugtbilisten endte i stedet med en række sigtelser: Kørsel trods frakendelse af kørekortet, spirituskørsel, kørsel under påvirkning af narkotika, besiddelse af narkotika samt brugstyveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce