Annonce
Debat

Alkohol. Jeg hader at tørre dit bræk op

Der er forhold, der kan gør mig trist og tung om hjertet. Når det ikke er brystreklamer på FynBus eller gymnasiets karakterræs, er det min generations drukkultur.

Sommeren 2017 er tiden, jeg længe har set frem til. Her bliver jeg nemlig student. Men at blive student er mere end bare lige. Udover at skulle bestå eksamenerne skal alle de pinlige drukhistorier skrives i Den Blå Bog. Årgangens bedste bryster og den lækreste fyr skal findes. Det perfekte kluns til galla skal købes. Og som toppen af kransekagen skal det besluttes, hvor mange genstande klassekassen skal give penge til. Nej, i min klasse tales der ikke om fem kasser øl til deling. I min klasse nærmer det sig 25 kasser - og det er bare til lastbilsturen. Beslutningen afrundes naturligvis med et "fuck, vi skal være hammerlamme".

Det giver mig kvalme. Det giver mig ondt i maven. Og det giver mig mest af alt lyst til at blive hjemme. Og jo, jeg elsker at feste, at danse, at høre høj musik og at være iblandt og sammen med mine venner.

Alkohol, jeg hader at tørre dit bræk op. Jeg hader at se dig lamme mine venners hjerner og at skulle høre på, hvor mange du nu har blackoutet. Jeg hader at tage mig selv i at spille fuld, fordi de sociale koder siger, at ædru er pinlig. Jeg hader, at en fest kun er mulig, når du er fylder alt. Og jeg hader, at vores - vi unges - verden drejer om dig.

Kære klasse. Jeg kan godt lide jer. Jeg synes, at I er skønne. Jeg vil gerne være en del af fællesskabet. Jeg vil gerne være sammen med jer. Men når vi er sammen, er vi ikke sammen, vi er bare fulde.

Jeg ønsker, at vi kan snakke om andet end, hvem der nu knækker sig i hækken. Jeg ønsker, at vi kan passe på os selv og hinanden. Allermest ønsker jeg, at vi kan huske at have sagt varmt og kærligt farvel til hinanden og gymnasietiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce