Annonce
Udland

Algeriet forbyder burka og niqab på arbejdspladsen

Alle offentligt ansatte i Algeriet skal kunne identificeres af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor har regeringen indført et forbud mod at bære burka eller niqab på arbejdspladsen.

Algeriet har forbudt beklædning, der skærmer ansigtet på arbejdspladsen. Premierministeren fremhæver niqabben.

Fremover vil det være forbudt for offentligt ansatte i Algeriet at have ansigtet tildækket, når de er på arbejde.

Således har regeringen i Algeriet vedtaget et forbud mod at bære burka eller niqab på arbejdspladsen.

Det annoncerede regeringen i det nordafrikanske land torsdag, skriver nyhedsbureauet dpa.

Premierminister Ahmed Ouyahia siger, at "enhver beklædningsgenstand, der hindrer udførelsen af den offentlige service, især niqabben, er strengt forbudt på arbejdspladsen".

En talsmand for premierministeren tilføjer, at alle ansatte på tværs af landet skal kunne identificeres af sikkerhedsmæssige årsager.

Ifølge regeringen skal alle ansatte "klæde sig passende i forhold til deres arbejdsopgaver", "udvise respekt" og "overholde de regler og principper, der gælder for den offentlige service".

Der bor godt 40 millioner mennesker i Algeriet. Af dem er 99 procent muslimer. Det viser tal for 2018 ifølge Live Population.

Algeriet har været splittet mellem moderate og mere radikale former for islam, siden landet blev kastet ud i en borgerkrig i 1992.

De fleste algeriske kvinder bærer ikke niqab. Det er en skik, som er blevet importeret fra mere traditionelt konservative arabiske lande såsom Saudi-Arabien.

Dog vil torsdagens beslutning sandsynligvis blive kritiseret af Algeriets salafistiske mindretal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Salafisterne støtter Saudi-Arabiens strenge Wahhabi-version af sunnimuslimsk islam og modarbejder den mere mainstream-islam, som dominerer Algeriet og andre nordafrikanske lande.

Volden i Algeriet er faldet drastisk, siden krigen stilnede af omkring årtusindskiftet. Dog fortsætter grupper af væbnede jihadister med at udføre angreb i hovedsageligt fjerntliggende områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce