Annonce
Nyborg

Alex Ahrendtsen kræver minister-svar: Kan Nyborg-rektor se stort på afgørelse?

Alex Ahrendtsen (DF) har nu stillet et paragraf 20 spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager i sagen om den somaliske familie, hvor rektor ved Nyborg Gymnasium har valgt at lade familiens to 16-årige piger gå i skole, selvom kommunen har givet modsatte besked. Foto: Michael Bager.
  • I sagen om den somaliske familie fra Nyborg har rektor ved Nyborg Gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm besluttet at trodse kommunen og lade to piger fortsætte i skolen.
  • Det har fået folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) til at stille et paragraf 20-spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Christiansborg/Nyborg: I kølvandet på sagen om den somaliske familie i Nyborg, der torsdag stod frem og fortalte om deres situation omkring deres manglende forlængelse af opholdstilladelse i landet, kommer folketingspolitiker Alex Ahrendtsen (DF) nu på banen i sagen.

Det gør han efter at have læst artiklen om Nyborg Gymnasiums rektor Henrik Vestergaard Stokholm, der har valgt at trodse reglerne, og lade familiens to 16-årige piger Ruweyda og Roda Abdisalan Hussein fortsætte i skole, selvom kommunen har afvist dem yderligere undervisning.

Kommunekassen er nemlig lukket efter familien har fået inddraget deres opholdstilladelse fra september i år.

Historien har fået Alex Ahrendtsen til at stille undervisningsministeren, som er Merete Riisager (LA), et såkaldt paragraf 20 spørgsmål, hvori han spørger:

"Hvad er ministerens holdning til, at rektor på Nyborg Gymnasium vil trodse Udlændingestyrelsens afgørelse om afslag på ophold for en somalisk familie, der skal forlade landet og som medfører, at børnene ikke har ret til skolegang og undervisning på gymnasiet, og mener ministeren, at en rektor kan se stort på Udlændingestyrelsens afgørelse og hvilke følger kan rektorens beslutning få for hans ansættelse?

Med et paragraf 20 spørgsmål forventes det, at ministeren svarer ved næste folketingsmøde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce