Annonce
Indland

Alex A: Muslimske forældre er småracistiske

Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører - odenseanske Alex Ahrendtsen - kalder muslimske forældre, der vælger at sende deres børn i privatskole, for småracister.

Det sker i en udtalelse til TV 2 NEWS efter det er kommet frem, at der er flere nydanske børn end etnisk danske børn i fri- og privatskoler.

- Arabiske, tyrkiske og somaliske forældre, de holder sig til deres egne. De gifter sig med deres egne, og de har ikke lyst til at mødes med danskere og det danske samfund, som har strakt en hånd ud til dem igennem 30 år, siger Alex Ahrendtsen til TV 2 NEWS.

Det er Politiken, der i dag bringer historien om tallene fra Undervisningsministeriet, der viser, at antallet af børn i muslimske privatskoler er steget med 25 procent i løbet af tre år.

Her forklarer kultursociolog fra Aarhus Universitet Christian Horst det især er de ressourcestærke muslimske forældre, der vælger den almindelige folkeskole fra.

- De muslimske forældre har gjort sig nogle overvejelser om, at folkeskolen ikke er god nok. Forældrene mener, deres barn fortjener noget bedre, siger han til Politiken.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil ikke pege fingre af de forældre, der foretrækker en muslimsk friskole til deres børn.

- Jeg synes, det er ærgerligt på samme måde, som når danske forældre vælger folkeskolen fra. Men i forhold til nydanske elever har vi det problem, at vi kan se, at folkeskolen ikke er god nok til at løfte dem fagligt, siger hun til Politiken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce