Annonce
Bagsiden

Broken News: Udviste udlændinge skal bo på mobile udrejsecentre

Det er vogne af denne type, der skal bruges til de mobile udrejsecentre. Foto: Jean-Pierre Vazard/Wikimedia Commons
Efter den store succes med mobile testcentre indfører regeringen nu mobile udrejsecentre for udlændinge på tålt ophold.

København:  - Vi har bemærket den store succes i corona-bekæmpelsen med mobile testcentre. De erfaringer vil vi nu overføre til udlændingeområdet ved at oprette mobile udrejsecentre, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer efter en hektisk uge, hvor beboerne på Langeland sagde nej til at tage imod et udrejsecenter for afviste asylansøgere og udviste udlændinge på tålt ophold.

I stedet indføres nu såkaldt tålt mobilt ophold, TMO.

Annonce

Ren win-win

TMO betyder, at de uønskede udlændinge flytter ind i beboelsesvogne, som kører til et egnet område. Her bliver de et par dage, indtil naboerme med skilte og megafoner henstiller til vogntoget om at rejse videre.

- Med tålt mobilt ophold kan vi både tilbyde afviste asylansøgere og dømte udviste udlændinge en fast bopæl, og vi undgår at genere folk i et lokalområde i længere tid ad gangen. Ren win-win, siger Mattias Tesfaye.

Annonce

V: Uacceptabelt

Venstres Jane Heitmann reagerer voldsomt på nyheden:

- Vi taler om dybt kriminelle mennesker, som fremover skal kunne bevæge sig frit rundt i alle dele af samfundet. Det er simpelthen uacceptabelt, siger hun og tilføjer:

- Mobilt tålt ophold fjerner ikke problemet, men flytter det bare.

Annonce

S: Præcis derfor

- Lige præcis. Det er jo det, der er det geniale. I stedet for at spilde tid og kræfter på at finde nye placeringer og droppe dem efter en uge, flytter vi problemet, siger Mattias Tesfaye og tilføjer: - Desuden er disse mennesker jo er vant til at flytte sig over store afstande.

Annonce

En billig løsning

De mobile udrejsecentre forventes at blive en billig løsning.

Dels slipper man for at købe bygninger, dels kan man lease praktisk indrettede beboelsesvogne fra de mange coronalukkede cirkusforestillinger, og dels åbner mobilt tålt ophold for en vis form for selvfinansiering, siger Mattias Tesfaye:

- Ved hele tiden at ankomme til nye steder, må man forvente en vis nysgerrighed fra de lokale. Det giver de omrejsende mulighed for at oppebære en indtægt ved spådomsvirksomhed, guitarspil og salg af snydeguld på rastepladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Odense For abonnenter

Hjertelæge har prædiket førstehjælp i mange år: - Folk har bare en forestilling om, at hjertestop ikke rammer dem.

Annonce