Annonce
Nordfyn

Aldi-chef: - Vi er godt rustet til at tage kampen op mod vores konkurrenter i Søndersø

Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef hos Aldi, var selv til stede, da butikken i Søndersø genåbnede i nye lokaler. Foto: Emil Hermann
Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef hos Aldi, erklærer, at discountbutikken med flytningen til nye og større lokaler i Søndersø står godt rustet til at begå sig i den fortættede konkurrence om kundernes gunst.

Er der basis for fire dagligvarebutikker i en relativ lille by som Søndersø?

- Der er i forvejen ufattelig mange dagligvarerbutikker i Danmark. Vi har butikker nok til at kunne brødføde over otte millioner mennesker. I Søndersø havde vi endnu flere konkurrenter, indtil Fakta lukkede for halvandet år siden. Det indikerer, at der er tryk på konkurrencen, men det er situationen i alle byer. Aldi har været i Søndersø i mange år, og vi kender forudsætningerne. Vi flytter nu fra en gammel, nedslidt butik, der var for lille, til næsten nye og fuldstændigt renoverede lokaler. Vi har indrettet butikken på præcis den måde, vi gerne vil. Vi mener godt, at vi kan tage kampen op mod konkurrenterne.

Hvor stor effekt har det som dagligvarebutik at flytte i nye, større lokaler?

- Vi lader os som forbrugere selvfølgelig ikke alene styre af indretningen. Skal man have kunderne til at valfarte til ens butik, er det en kombination af mange ting, som skal til. Skal du være konkurrencedygtig, skal du præstere, så kunden på alle fronter føler sig tilfreds med at handle det pågældende sted. Først og fremmest skal det være nemt og bekvemt. Du skal nemt kunne komme til butikken, hvor du skal mødes af et præsentabelt udbud af varer, og det kan du ikke på samme måde, hvis butikken har for få kvadratmeter. En væsentlig del af flytningen bunder i, at vi får mere plads og samtidig kommer til, synes vi, en bedre beliggenhed.

Før lå I mere centralt i forhold til omfartsvejen. Har det ingen negativ virkning, at I flytter væk derfra?

- Det tror vi ikke. Også fordi, at byen ikke er større, end at folk stadig godt ved, hvor vi er. Vi vurderer, at Superbrugsen er centrum for handlen i Søndersø. Vi tror på, at vi sammen med dem kan være et godt trækplaster for kunder ikke bare fra Søndersø, men også fra omegnen. I Superbrugsen kan man vel få det meste, og kan vi så supplere med et discountprodukt, mener vi, at vi kan gøre en forskel, så kunderne ikke behøver køre andre steder hen.

Hvordan skal relanceringen i Søndersø ses i en overordnet strategi for Aldi?

- Søndersø er måske ikke den by, som har den største strategiske betydning for Aldi, men jo flere punkter, vi kan sætte på landkortet, jo bedre er det. Fakta lukkede, og det gjorde det oplagt for os at reagere i Søndersø. Vi fik en gunstig mulighed for at komme ind i nyere og bedre lokaler, uden at skulle til at opføre noget nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Nordfyn

Thingholm klar til fire år mere

Annonce