Annonce
Nordfyn

Aldi-chef: - Vi er godt rustet til at tage kampen op mod vores konkurrenter i Søndersø

Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef hos Aldi, var selv til stede, da butikken i Søndersø genåbnede i nye lokaler. Foto: Emil Hermann
Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef hos Aldi, erklærer, at discountbutikken med flytningen til nye og større lokaler i Søndersø står godt rustet til at begå sig i den fortættede konkurrence om kundernes gunst.
Annonce

Er der basis for fire dagligvarebutikker i en relativ lille by som Søndersø?

- Der er i forvejen ufattelig mange dagligvarerbutikker i Danmark. Vi har butikker nok til at kunne brødføde over otte millioner mennesker. I Søndersø havde vi endnu flere konkurrenter, indtil Fakta lukkede for halvandet år siden. Det indikerer, at der er tryk på konkurrencen, men det er situationen i alle byer. Aldi har været i Søndersø i mange år, og vi kender forudsætningerne. Vi flytter nu fra en gammel, nedslidt butik, der var for lille, til næsten nye og fuldstændigt renoverede lokaler. Vi har indrettet butikken på præcis den måde, vi gerne vil. Vi mener godt, at vi kan tage kampen op mod konkurrenterne.

Hvor stor effekt har det som dagligvarebutik at flytte i nye, større lokaler?

- Vi lader os som forbrugere selvfølgelig ikke alene styre af indretningen. Skal man have kunderne til at valfarte til ens butik, er det en kombination af mange ting, som skal til. Skal du være konkurrencedygtig, skal du præstere, så kunden på alle fronter føler sig tilfreds med at handle det pågældende sted. Først og fremmest skal det være nemt og bekvemt. Du skal nemt kunne komme til butikken, hvor du skal mødes af et præsentabelt udbud af varer, og det kan du ikke på samme måde, hvis butikken har for få kvadratmeter. En væsentlig del af flytningen bunder i, at vi får mere plads og samtidig kommer til, synes vi, en bedre beliggenhed.

Før lå I mere centralt i forhold til omfartsvejen. Har det ingen negativ virkning, at I flytter væk derfra?

- Det tror vi ikke. Også fordi, at byen ikke er større, end at folk stadig godt ved, hvor vi er. Vi vurderer, at Superbrugsen er centrum for handlen i Søndersø. Vi tror på, at vi sammen med dem kan være et godt trækplaster for kunder ikke bare fra Søndersø, men også fra omegnen. I Superbrugsen kan man vel få det meste, og kan vi så supplere med et discountprodukt, mener vi, at vi kan gøre en forskel, så kunderne ikke behøver køre andre steder hen.

Hvordan skal relanceringen i Søndersø ses i en overordnet strategi for Aldi?

- Søndersø er måske ikke den by, som har den største strategiske betydning for Aldi, men jo flere punkter, vi kan sætte på landkortet, jo bedre er det. Fakta lukkede, og det gjorde det oplagt for os at reagere i Søndersø. Vi fik en gunstig mulighed for at komme ind i nyere og bedre lokaler, uden at skulle til at opføre noget nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce