Annoncørbetalt indhold

Aldersrelaterede øjenlidelser har flere kendte ansigter: Grå stær er blandt de mest velkendte

Dette indhold er sponsoreret

Med alderen vil mange danskere opleve besvær med synet, og dette kan være en indikator på, at der er tale om en øjenlidelse. Her er særligt grå stær en aldersrelateret øjenlidelse, der er en hyppig årsag til synsnedsættelse hos ældre. Grå stær er betinget af øjets linse, der med årene kan blive uklar og dermed medføre grå stær.

Grå stær opstår typisk på baggrund af små uregelmæssigheder i de fine mønstre, som findes på øjets linse. Linsen vil dermed blive uklar gennem årene, og dette er typisk forårsaget af kroppens naturlige forfald. Heldigvis er der mulighed for at få foretaget en operation, der kan give dig synet tilbage.

Symptomer på grå stær, du skal være særligt opmærksom på

Ligesom med så meget andet kommer grå stær også med en række symptomer, som kan være din indikator på, at der er noget galt. De klassiske grå stær-symptomer er overfølsomhed i forbindelse med sollys og kunstigt lys. Derudover vil mange opleve nedsat, tåget eller sløret syn, ændret farveopfattelse og dobbeltsyn.

Symptomerne på grå stær kan komme snigende over en længere periode eller med få ugers varighed. Ligeledes vil du hverken opleve ubehag, smerter eller kløe i øjet, og typisk vil det begynde med det ene øje, hvorefter det udvikler sig til det raske øje.

Brug videokonsultation og få en vurdering ved erfaren øjenlæge

I takt med de gode muligheder for at få foretaget en behandling for grå stær, er det ligeledes blevet muligt at få foretaget en videokonsultation hos øjenlægen. Dette gør sig gældende hos blandt andet Øjenhospitalet Danmark. Her er det muligt at drøfte dine gener og dine umiddelbare muligheder.

Videokonsultation egner sig særligt godt til patienter, der finder det nødvendigt med en konsultation hos øjenlægen. Processen er optimeret, så du blot skal booke en tid på den respektive øjenlæges hjemmeside, hvorefter du vil modtage en mail med diverse instrukser. Du kan tilgå den digitale portal, hvorfra videokonsultationen vil foregå fra enten din computer, tablet eller mobil – det eneste krav er, at dit device skal have kamera og mikrofon indbygget.

Grå stær-operation kan gøre dig fri for gener

I dag får langt de fleste danskere med grå stær foretaget en operation, hvoraf nogle vil blive tilbudt det gennem det offentlige sundhedssystem. Dermed er operation for grå stær en af de mest anvendte operationsformer, idet synslidelsen er aldersbetinget og derfor udvikles hos en stor del af verdens befolkning.

Operationens formål er at udskifte den oprindelige linse med en ny, klar linse. Denne linse vil dermed fjerne de givne symptomer og resultere i et forbedret syn på alle afstande samt føre til hel eller delvis brillefrihed. Grundet mange års erfaring inden for operationer for grå stær, er operationstiden blevet optimeret. Dermed kan det forventes, at en operation vil have en varighed på mellem 20-30 minutter, og synsfremgangen vil opleves allerede kort tid efter.

Operationen vil foregå med lokalbedøvelse, men du vil typisk have mulighed for at få fuld bedøvelse, hvis du ønsker dette.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.