Annonce
Musik

Albumudspil fra Grigorij Sokolov, som i en årrække var "huspianist" i Odense Symfoniorkester

Grigorij Sokolov markerer sin 70-årsdag med udgivelsen af et dobelt-album med klaverværker af Beethoven, Mozart og Brahms. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Verdensstjernen Grigorij Sokolov var i flere år fast gæst i Odense Symfoniorkester. Nu er han fyldt 70 og udsender ny cd.

Fra midten af 90’erne til midten af 00’erne kunne Odense Symfoniorkester med lidt god vilje kalde Grigorij Sokolov for "huspianist". Flere år efter at den russiske verdensstjerne var blevet så eftertragtet, at han kunne skalte og valte mellem engagementer verden over, blev han ved med at vende tilbage til Odense. Angiveligt var det ikke honoraret, der trak, men Odense Symfoniorkesters flygel og husets klaverstemmer, som ryddede sin kalender for andre opgaver, når Sokolov var i byen.

I 2007 besluttede Sokolov, at han fremover udelukkende ville optræde ved solo-recitals, altså ene mand på scenen i stedet for omgivet af et orkester. Stort set samtidig ebbede besøgene i Odense ud.

Fans af Sokolov har de senere kunnet følge ham på cd-udgivelser fra Deutsche Grammophon. I anledning af Sokolovs 70-årsdag tidligere på år er der netop udkommet et dobbeltalbum med koncert- og videooptagelser fra hans seneste turné til Frankrig. På albummet fortolker Sokolov klaversonater af Beethoven og Mozart samt Brahms’ sene klaverstykker. /KRY

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce