Annonce
Faaborg-Midtfyn

Albert fra Sdr. Højrup lever sine musicaldrømme ud

Albert Buchreitz fra Sdr. Højrup har en af hovedrollerne i den verdenskendte musical CATS, som Nordfynsspillene opfører i Otterup frem til 12. juli. Foto: Jesper Hahn
19-årige Albert Buchreitz fra Sdr. Højrup er lige nu aktuel i musikalen CATS, som Nordfynsspillene opfører i Otterup frem til 12. juli.

Sdr. Højrup: I adskillige måneder har 19-årige Albert Buchreitz haft katte tættere inde på livet end de fleste. Ikke i bogstavelig fysisk forstand. Men derimod gennem den verdenskendte musical CATS, som Nordfynsspillene opfører i Otterup frem til 12. juli.

Her har Albert Buchreitz én af hovedrollerne som den frække og flabede arbejderkat Rum Tum Tugger, der på ægte John Travolta manér får hunkattene i nabolaget til at hvine af fryd.

En karakter, som den unge mand fra Sdr. Højrup nyder at tage på sig aften efter aften.

- Rum Tum Tugger er en drømmerolle for mig. Han er en skørtejæger, som ikke har nogen skam livet - han gør, hvad der passer ham, spiser hvad han har lyst til. Han giver den simpelthen bare max gas. Så jeg får mulighed for at spille på alle tangenter - både i forhold til dans og sang, siger Albert Buchreitz.

Annonce

Rum Tum Tugger er en drømmerolle for mig. Han er en skørtejæger, som ikke har nogen skam livet - han gør, hvad der passer ham, spiser hvad han har lyst til. Han giver den simpelthen bare max gas. Så jeg får mulighed for at spille på alle tangenter - både i forhold til dans og sang.

Albert Buchreitz

At synge og danse er Albert Buchreitz to store passioner. Til dagligt går han på den fireårige gymnasiedel af Det Kongelige Teaters Balletskole på Odense Katedralskole, og sideløbende har han allerede flere musicals på CV’et. Han var blandt andet med, da Elite Teater i Odense sidste efterår satte ”Carrie” op.

I disse dage handler alt dog om CATS – en oplevelse, han oveni købet deler med sin far, der spiller trompet i orkestret. Og i begyndelsen af juni, netop som prøveforløbet til CATS for alvor begyndte at blive intenst, skulle Albert også lige til audition på et andet stort musical-projekt, som begynder efter sommerferien. Samtidig var der eksamener på gymnasiet, så der har været nok at se til.

- Men det passer mig godt at have mange bolde i luften på samme tid. Jeg er typen, der godt kan blive lidt rastløs, hvis jeg ikke har et projekt kørende, siger han.

Drømmer om dans og performing

Når Albert Buchreitz kigger lidt længere fremad i horisonten, så er målet sådan set allerede klart defineret: Han drømmer om at gøre dans og performing til sin levevej.

- På balletskolen håber de jo lidt, at man vælger at gå danse-vejen. Men jeg har hele tiden været meget åben omkring, at jeg brænder for musical-genren. Og det respekterer de, siger Albert Buchreitz.

Siden prøverne på CATS begyndte i marts har Albert Buchreitz brugt hundredevis af timer i biler, busser og tog - frem og tilbage mellem Sdr. Højrup, Odense og Otterup. Men når han står på scenen med spotlightet i ansigtet og kan se publikum i øjnene, så ved han, at det har været sliddet værd.

- Jeg synes, CATS er blevet afsindigt flot. Det er to timer med fuld power - forrygende dans og noget af det flotteste musik, der nogensinde er skrevet inden for musical-genren. Så jeg er virkelig stolt af at være med, siger han.

At synge og danse er Albert Buchreitz to store passioner. Til dagligt går han på den fireårige gymnasiedel af Det Kongelige Teaters Balletskole på Odense Katedralskole, og sideløbende har han allerede flere musicals på CV’et. Foto: Jesper Hahn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce