Annonce
Odense

Albanigade og Stadionvej lukker

Albanigade er et af første steder, hvor arbejdet med at gøre klar til letbanen, bliver synligt i bybilledet. Vejen spærres for gennemkørsel fra 27. april, og herefter går arbejdet i gang. Arkivfoto: Michael Bager

Herefter går forsyningsselskaberne i gang med at flytte rør, kabler og ledninger i undergrunden, så der kan blive banet vej for at bygge letbanen

Odense: Nu bliver der for første gang sat helt konkret dato på, hvornår arbejdet med at bane vej for Odenses kommende letbane for alvor begynder at påvirke byen.

Den 27. april lukkes Albanigade og Stadionvej, som to af de steder, hvor arbejdet i første omgang starter.

Arbejdet med at flytte forsyningsledninger forventes at vare til og med december 2015 for Stadionvejs vedkommende. Og til og med februar 2016 for Albanigades vedkommende, oplyser Odense Letbane. Dog med forbehold for at det kan blive nødvendigt at justere tidsplanen undervejs.

I denne periode bliver trafikken omlagt, og de to gader bliver spærret for gennemkørsel.

- Det er dog vigtigt at understrege, at ærindekørsel fortsat vil være tilladt på begge veje - herunder for eksempel hvis man er beboer, der skal til eller fra sin bolig, eller hvis man er kunde eller skal levere varer til én af de lokale butikker, slår letbanechef Mogens Hagelskær fast på Odense Letbanes hjemmeside.

Bro lukkes for tung trafik

Samtidig lukkes Albanibroen for tung trafik, herunder biler, lastbiler og busser. Kun fodgængere og cyklister må krydse broen.

Lukningen sker blandt andet, fordi broen skal forstærkes, så den fremover kan bære de tunge letbanevogne, der skal krydse den hvert 10. minut i begge retninger.

Arbejdet med at forstærke Albanibroen varer ikke lige så længe som arbejdet med at flytte forsyningsledninger. Alligevel opretholdes lukningen for tung trafik, da det er vigtigt, at ledningsejerne kan råde over området i perioden, hvor de skal flytte forsyningsledninger.

Annonce

Første del af arbejdet

Det er forsyningsselskaberne, der selv skal flytte deres egne ledninger i jorden, og ledningsarbejdet er første del af det, der skal ske, inden letbanen står klar til brug.

Når først forsyningsledningerne er flyttet væk fra letbaneruten venter senere den egentlige etablering af letbanespor, køreledninger, stationer m.v.

Odense Letbane har ansvaret for at koordinere det store arbejde, så det forløber med færrest mulige gener for odenseanerne. Men det er de enkelte forsyningsselskaber, der står for at udføre arbejdet.

- Det kan dog ikke undgås, at det kommer til at kunne mærkes i Odense. Man kan ikke grave sig 14 kilometer igennem en by ad flere omgange, uden at det kommer til at genere og føre til omkørsel nogle steder. Det kommer til at gøre ondt, før det kommer til at gøre godt, lyder det fra letbanechef Mogens Hagels-kær.

Odense Kommunes "Ruteplanlæggeren" hjælper med at finde nye veje i byen, mens der graves for at bane vej for letbanen. Den vil løbende blive opdateret med oplysninger om lukkede veje.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce