Annonce
Sydfyn

Alarmmelding fra Skarø: Dykkere sendt afsted fra Odense

Falcks gummibåd var lørdag aften sat i vandet med kurs mod Skarø, men redningsaktionen blev afblæst efter et kvarter. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Fire personer råbte om hjælp fra en båd ved Skarø, men redningsaktion kunne hurtigt afblæses.
Annonce

Skarø: Når fire personer i en båd råber om hjælp i mørket, bliver der automatisk sat en stor redningsaktion i gang, og det var netop, hvad er skete ud for Skarø lørdag klokken 22.29.

Det kommunale beredskab i Svendborg rykkede af sted mod Rantzausminde Havn med en gummibåd og fem mand, og fire dykkere blev samtidig alarmeret og sendt sydpå fra Odense. Desuden var man ved at rekvirere en ekstra båd fra Faaborg og klar til at tilkalde en helikopter fra Flyvestation Skydstrup.

Alarmen blev dog afblæst efter et kvarter, da de nødstedte personer var blevet hjulpet i land.

- Hvordan ved jeg ikke. Vi fik bare en melding om, at de var kommet i land, og så kunne vi vende om og tage hjem igen, fortæller Per Aaskov, indsatsleder ved beredskabet i Svendborg Kommune.

Alarmmeldingen kom samtidig med den sidste aften ved Skarøfestivalen.

Natten til fredag var der også brug for akut hjælp på Skarø, da en lægehelikopter måtte hente en 33-årig gæst på Skarøfestivalen, der var ramt af akut narkoforgiftning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce