Annonce
Debat

Alarmerende utryghed blandt unge

Læserbrev: Over hver fjerde ung mellem 18-24 år føler sig utrygge i hverdagen. Det er en fordobling på otte år og det højeste niveau nogensinde, viser nyeste Tryghedsmåling fra TrygFonden.

De lever i frygt for, at deres økonomi ødelægges af dårligt helbred og usikker indkomst. Unge er især bange for at gå ned med stress, fordi de ikke kan følge med i kravene til dem.

Det er især arbejdsmarkedet, der knækker de unge. Undersøgelse fra Deloitte viser, at næsten halvdelen af de 18-26 årige føler sig stresset næsten hele tiden pga. forventninger på jobbet om deadlines og hjemmearbejde.

Annonce

De løse ansættelser skaber både utryghed om ens økonomi og stress over ikke at slå til.

Den øgede stress hænger også sammen med det stigende antal løse ansættelser. Hvor de unge hele tiden er på jagt efter næste job, fordi det nuværende udløber. Så man er både ansat og jobsøgende på samme tid. De løse ansættelser skaber både utryghed om ens økonomi, stress over ikke at slå til, men også de unges liv er sat på pause. De kan ikke få lån i banken pga. usikker indkomst, og de får dårlige vilkår ved barsel.

Der har været en fortælling om, at nutidens unge ønsker sig frihed og fleksibilitet for enhver pris. Men virkeligheden er en ganske anden, hvor utryghed og stress fylder hos de unge på arbejdsmarkedet.

Vi har brug for en kulturændring, hvor arbejdsgiverne i stigende grad drager omsorg for de unge, og at de unge tør være åbne om deres udfordringer med utryghed og stress i hverdagen.

Jeg mener, at TrygFonden skal gå forrest i at støtte initiativer, der styrker arbejdsmiljøet for de unge, så deres første job bliver en succes. Så de kan få et trygt arbejdsliv i mange år fremover.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over 'fucking irriterende' afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce