Annonce
Nordfyn

Alarm: Juleaften er i fare

Måske bliver der ikke serveret juleand hos Frivilligcenter Nordfyn den 24. december. Lige nu mangler centeret frivillige, der vil påtage sig opgaven med at være med til at arrangere juleaften for ensomme medborgere. Arkivfoto
Den faste kerne af frivillige, der plejer at stå for juleaften i Frivilligcenter Nordfyn, er faldet fra. Derfor kan det blive nødvendigt at aflyse juleaften for de, der ikke har en familie at fejrer jul med.
Annonce

Bogense: Hvad skal du lave den 24. december?

Hvis svaret ikke umiddelbart er: Fejre juleaften med familien, er det måske dig, Frivilligcenter Nordfyn gerne vil have fat i.

Frivilligcenteret har gennem nogle år haft tradition for at stå for en juleaften for mennesker, der ellers havde udsigt til at sidde alene denne aften. Og de senere år har en fast kerne af seks-syv frivillige stået for det praktiske og været værter for de 14-15, der har meldt sig som deltagere.

Men i år har de fleste af de frivillige af forskellige årsager meldt fra.

- Og det er helt fair, hvis de synes, det er på tide at holde jul med deres egen familie, men det er ærgerligt, for jeg ved, at der sidder i hvert fald 10 derude og venter på en invitation til at fejre juleaften i Sløjfen, siger Birgitte Schwabe, leder af Frivilligcenter Nordfyn, der holder til i Sløjfen på Poppelvej 4 i Bogense.

Hun håber derfor, at der er nye frivillige, der er klar til at tage over som vært/værtinde for de ensomme, der melder sig til - og samtidig også selv få en hyggelig juleaften.

Opgaven består primært i at sørge for, at julegæsterne kan få en lækker julemiddag. Det vil sige, at der skal købes ind og laves mad, og der er mulighed for at tilberede middagen i køkkenet i Sløjfen, hvis man ikke foretrækker at stege anden i sin egen ovn.

Desuden kan der være brug for, at nogle af deltagerne bliver hentet og kørt hjem igen.

Gaverne, juletræet og hvad der ellers hører til en traditionel dansk juleaften, sørger Frivilligcenteret for, enten med hjælp fra gavmilde sponsorer eller betalt centerets kasse.

Er du interesseret i at fejre en anderledes juleaften og gøre det til en festlig aften for en gruppe ensomme medborgere, hører Frivilligcenter Nordfyn gerne fra dig på telefon 6081 1215 eller mail kontakt@frivilligcenternordfyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce