Annonce
Nordfyn

Akuthjælp: Nordfyn kan blive testområde for nyt alarmsystem

Den nyeste udgave af de dukker, der bruges til at træne hjertemassage, viser med røde pile, når trykket på brystkassen er tilstrækkeligt hårdt. Foto: Betty Rasmussen

It-leverandør er i gang med at udvikle en helt ny platform, der skal styre det system, der tilkalder akuthjælpere ved alarm om et muligt hjertestop.

Nordfyn: Hvis det står til Henrik Schakow, direktør i FirstAED, bliver det akuthjælpere på Nordfyn, der skal teste en helt ny platform, der skal styre et system, så de frivillige hjælpere tilkaldes, når alarmcentralen modtager et opkald om et muligt hjertestop.

FirstAED er "en komplet infrastruktur, der binder frivillige og professionelle akuthjælpere og omkringstående hjertestartere og AMK vagtcentralen sammen i et integreret system, hvor målet er at få hjælpen frem på under fem minutter", som der står på FirstAED's hjemmeside.

Henrik Schakow er også formand for Langelands Hjerterstarterforening, som han etablerede sammen med Flemming Sørensen, der nu har gentaget kunststykket på Nordfyn og er daglig - frivillig - leder af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

I sidste uge meddelte Region Syddanmark, at man var nødt til at udsætte starten på det akuthjælper-system, som omkring 100 nordfynboer allerede er uddannet til at blive en del af.

Problemet er den app (applikation) til smarttelefoner, der skal sørge for, at ni akuthjælpere i nærheden af et hjertestop bliver aktiviteret, så de tre, der først melder tilbage, kan blive sendt af sted.

App'en volder dels problemer, fordi den er svær at downloade, dels fordi den skal fungere på de tusindvis af telefonmodeller, der findes.

- Derfor er vi nu i gang med at få lavet en helt ny platform. Vores it-leverandør har lovet, at det fungerer 10. december, og så håber jeg, at I kan blive testområde, sagde Henrik Schakow, da han tirsdag deltog i den officielle indvielse af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce