Annonce
Nordfyn

Akut Social Drive Out: Social hjælp på fire hjul

Til det første "Akut Social Drive Out" ved Værestedet i Otterup den 14. maj (billedet) dukkede der otte op til arrangementet foruden tre ansatte. Foto: Pia Andersen, Nordfyns Kommune
Socialt udsatte kæmper med psykiske lidelser, misbrug, ensomhed og andre svære problemer, som forstærkes i en utryg corona-tid, hvor eksempelvis Værestedet i Otterup er lukket. Et nyt tiltag vil nu afbøde nogle af følgevirkningerne for de mest sårbare på Nordfyn.
Annonce

Otterup: For et par uger siden kom det frem, at corona-nedlukningen af Værestedet i Otterup har ført flere tilbage i misbrug, fordi følelsen af ensomhed kan blusse op, når et fast, socialt holdepunkt som turen ned på Værestedet er sat ud af spil.

Men nu er der lidt mere at se stå op til for Værestedets brugere og andre udsatte på Nordfyn.

"Akut Social Drive Out" lyder et tiltag fra KFUM's Sociale Arbejde, der over det næste stykke tid vil besøge socialt udsatte i 180 af Danmarks yderområder og små landsbyer. Således også på Nordfyn, hvor Café Paraplyen fra Odense tager turen til Otterup. Her vil de hver torsdag de næste måneder stå uden for Værestedet på Bryggerivej i tidsrummet 14.00-15.30 (i uge 21 dog onsdag på grund af Kristi Himmelfart). Her vil der være en lettere forplejning og mulighed for eksempelvis gældsrådgivning, retshjælp, konfliktrådgivning, spille- og rusmiddelrådgivning eller bare en snak om løst og fast.

Annonce

Flere tilbud tilgængelige

Tiltaget, der støttes af TrygFonden, har til formål at skabe nærvær og håb for udsatte og hjælpe dem igennem en særligt vanskelig tid.

Områdeleder for handicap og psykiatri, Steen Smedegaard Kjeldsen, oplyser, at det kommunale tilbud Én indgang derudover fortsat er åben. Rådgivningscentret Én indgang retter sig mod personer, der har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problemer, og personer, der er i risiko for at udvikle funktionsnedsættelse eller sociale problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Sydfyn

Et tip til kommunen om søen i Borgnæs

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce