Annonce
Indland

Akut-sagen: - Jeg lovede for meget

landdistriktsminister Carsten Hansen

Et skriftligt løfte om at akutfunktionen i Svendborg blev bevaret. Det var mere, end Carsten Hansen kunne holde, og han skulle da heller aldrig have skrevet under. Det indrømmede ministeren mandag aften.

- Jeg skulle ikke have givet den garanti. Jeg ville gerne være klar i spyttet, men jeg gik for langt.

Så utvetydigt formulerede Carsten Hansen (S) sig om det berømte løfte om akutfunktionen i Svendborg, da han mandag aften deltog i et møde på Kulturmaskinen i Odense.

Det skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Den fynske by- og boligminister var sammen med de 16 andre fynsk-valgte folketingsmedlemmer mødt op for at reflektere over den nye regerings første 100 dage - og over den lovede akutfunktion i Svendborg.

- Set i bakspejlet må jeg indrømme, at der gik jeg for langt. Jeg skulle ikke have givet den garanti på den måde, jeg gjorde. Jeg skulle have, gjort det klart, at jeg ville arbejde for sagen, sagde den fynske minister.

- Jeg meldte jo så klart ud, fordi det var min holdning. Jeg synes fortsat, det er det eneste rigtige. Og jeg har kæmpet hårdt for, at det skulle lykkes, men jeg må erkende, at kampen er tabt. Og nu gælder det om at se fremad og sikre den præ-hospitale indsats, sagde Carsten Hansen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag: - Jeg har gået lange ture med min hund

Annonce

- Set i bakspejlet må jeg indrømme, at der gik jeg for langt. Jeg skulle ikke have givet den garanti på den måde, jeg gjorde.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce