Annonce
Middelfart

Aktivister føres væk fra Gl. Ålbo - politi leder angiveligt efter flere

Baltic Pipe demonstration. Foto: S¿ren Gylling
Politiet har ifølge avisens mand på stedet fået ro på Energinets byggeplads og har registreret og fotograferet de 15 anholdte. På grund af corona-risikoen køres de fra stedet i mindre hold.

Gl. Ålbo: Politiet har ifølge avisens fotograf på stedet fået ro over situationen på byggepladsen. Der er lukket for adgang for pressen.

Politiet har anholdt 15 aktivister. Avisen nåede at tale med en enkelt, som forklarede, at han tidligt i morges trængte ind på byggepladsen og fik sig lænket til en af pladsens kraner. Han blev sammen med de øvrige aktivister anholdt omkring kl. 7.30.

De 15 blev anholdt af politiet, som siden har registreret alle med navn og foto. De er løbende blevet kørt fra byggepladsen, som ligger helt ned til Fænøsund. Der må af hensyn til corona-risikoen ikke være så mange i politiets køretøjer som normalt, så kl. 9.30 stod endnu seks aktivister og ventede på at blive kørt væk.

Det har ikke været muligt at træffe kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi for nærmere oplysninger om aktionen.


Alle aktivister er blevet registret og fotograferet, før de bliver kørt væk.

Avisens fotograf på stedet


Ifølge et andet øjenvidne på stedet har politiet intensiveret jagten på yderligere aktivister, som ikke har været inde på pladsen, men angiveligt har haft en teltplads i nærheden. Politiet er på stedet med betjente og hunde.

Annonce

Rørene samles

På Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo vest for Lillebælt samles gasrørene, som skal trækkes over Fænøsund. Rørene samles i 700 meter lange stykker, som senere trækkes på tværs af Lillebælt til Skrillinge Strand ved Middelfart. Anlægsarbejdet udføres af en hollandsk entreprenør under byggeledelse af Energinet.

Byggepladsen blev etableret i april. Siden maj er der transporteret rørstykker, der skal blive til gasrørledningen, og sammensvejsningen er nu i gang.

Foto fra aktionen tirsdag morgen. Foto: Privat

Gasrørene er en del af den lange gasledning, som skal trækkes på tværs af Danmark fra Norge til Polen. Gasledningen har været genstand for flere demonstrationer og protester fra blandt andet grundejere, der skulle eksproprieres.

Senest har ledningsarbejdet i Lillebælt vakt furore i forbindelse med opgravning af tusindvis af tons bundmateriale og dumpning af det i Lillebælt ved Trelde Næs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce