Annonce
Faaborg-Midtfyn

Aktive i Rudme vil slå til i naturen med le

Græsset skal slå skånsomt i værdifulde naturområder -og her er leen uovertruffen. Privatfoto
Sarte naturområder plejes mest næsomt ved at slå græsset med le. I Rudme vil man nu starte et le-laug - og det lyder hyggeligt.

Rudme: Har man interesse i at slå med le, vil man gerne lære det - eller er man bare er interesseret i en tur i naturen for at nyde dyr, planter og vild natur - så bliver der en god mulighed tre onsdage i september, hvor en flok initativtagere fra Rudmekompagniet vil starte et le-laug.

Det kommer til at foregå 11., 18. og 25. september hver gang kl. 17-20. Mødestedet er i ”Byens Rum” ved Rudme Friskole, og herfra kører man i samlet flok til Snarup Mose, hvor Åge V. Jensens Naturfond, der ejer mosen, byder på både natur, rugbrødsmad og forfriskninger.

Snarup mose, der er beliggende tæt ved Kværndrup, huser mange insekter, fugle, padder og er især kendt for dens mange sjældne sommerfugle. Her findes naturtyper som skoveng, højmose, stævningsskov, urørt skov og fattigkær, som efterhånden er en sjældenhed på Fyn.

Man kan medbringe egen le - eller man kan låne en, hvis man prøve, om det er noget, man kunne tænke sig at være med til. Privatfoto

Kigge, slå og bjerge

Første gang onsdag 11. september vil der være en besigtigelse af naturarealerne og indlæg om naturbeskyttelse i Danmark. Onsdag 18. september trækker deltagerne i arbejdstøjet og plejer naturarealerne ved hjælp af le-slåning. Onsdag 25. september skal høet bjerges og mere areal slås med le. Man er velkommen til at tage sin egen le med, eller man kan låne en af Rudmekompagniet,

Skov- og landskabsingeniør Søren Vingum Jensen er sammen med sin far, Arne Vingum Jensen fra Rudme, naturguides og le-instruktører. Alle er velkomne, understreger Rudmekompagniet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce