Annonce
Faaborg-Midtfyn

Aktive i Rudme vil slå til i naturen med le

Græsset skal slå skånsomt i værdifulde naturområder -og her er leen uovertruffen. Privatfoto
Sarte naturområder plejes mest næsomt ved at slå græsset med le. I Rudme vil man nu starte et le-laug - og det lyder hyggeligt.

Rudme: Har man interesse i at slå med le, vil man gerne lære det - eller er man bare er interesseret i en tur i naturen for at nyde dyr, planter og vild natur - så bliver der en god mulighed tre onsdage i september, hvor en flok initativtagere fra Rudmekompagniet vil starte et le-laug.

Det kommer til at foregå 11., 18. og 25. september hver gang kl. 17-20. Mødestedet er i ”Byens Rum” ved Rudme Friskole, og herfra kører man i samlet flok til Snarup Mose, hvor Åge V. Jensens Naturfond, der ejer mosen, byder på både natur, rugbrødsmad og forfriskninger.

Snarup mose, der er beliggende tæt ved Kværndrup, huser mange insekter, fugle, padder og er især kendt for dens mange sjældne sommerfugle. Her findes naturtyper som skoveng, højmose, stævningsskov, urørt skov og fattigkær, som efterhånden er en sjældenhed på Fyn.

Annonce
Man kan medbringe egen le - eller man kan låne en, hvis man prøve, om det er noget, man kunne tænke sig at være med til. Privatfoto

Kigge, slå og bjerge

Første gang onsdag 11. september vil der være en besigtigelse af naturarealerne og indlæg om naturbeskyttelse i Danmark. Onsdag 18. september trækker deltagerne i arbejdstøjet og plejer naturarealerne ved hjælp af le-slåning. Onsdag 25. september skal høet bjerges og mere areal slås med le. Man er velkommen til at tage sin egen le med, eller man kan låne en af Rudmekompagniet,

Skov- og landskabsingeniør Søren Vingum Jensen er sammen med sin far, Arne Vingum Jensen fra Rudme, naturguides og le-instruktører. Alle er velkomne, understreger Rudmekompagniet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce