Annonce
Kerteminde

Aktive ældre er guld værd: Frivillige knokler i Birkende Forsamlingshus

Lige nu ligner Birkende Forsamlingshus en ruin, men det bliver snart godt - takket være en god portion frivillige. Foto: Søren Hansen
Lige nu ligner forsamlingshuset i Birkende noget, der er løgn, men det bliver lige straks godt igen.

Birkende: Hvis man i disse dage åbner hoveddøren til Birkende Forsamlingshus, bliver man noget overrasket og vil nok spørge: Er man kommet til et forsamlingshus eller en ruinudgravning? Forsamlingshuset ligner noget, der er løgn – men det skal være skidt, før det kan blive godt.

Bestyrelsen for forsamlingshuset er endelig nået i mål med det økonomiske til en renovering af toiletter og etablering af handicaptoilet.

Det økonomiske mål er nået ved hjælp af fondsmidler. Vi har modtaget støtte fra Veluxfonden – aktive ælder, Vanførefonden og Marianne og Peter Hermansens fond. Mogens Knudsen A/S, der har hjulpet med tegninger og konsulentbistand, har også været meget positive og er helt med på ideen om, at de aktive ældre skal lave det de kan og må lave.

Vi har været nødt til at søge Kerteminde Kommune om et rentefrit lån for at få budgettet til at hænge sammen.

Veluxfonden – aktive ældre – har ydet et tilskud på 60.000 kr. ved, at vi kunne dokumentere, at renoveringsarbejdet blandt andet bliver udført af aktive ældre – og heldigvis har vi også i Birkende mange aktive ældre, der meget gerne giver en hånd med, når der bliver kaldt på dem.

Birkende Forsamlingshus har mange, der er klar til at arbejde frivilligt. Foto: Søren Hansen

Et stort og tungt arbejde med at bryde ned og brække ca. 20 ton betongulv op er udført af de aktive ældre – Flemming Ursin-Hansen, Leif Petersen, Kaj Kristiansen, Bjarne Schack, Preben Nielsen, Jørgen Nielsen og Gregers Møller. Alle i alderen fra 70 til 78 år. Derudover var der et par yngre kræfter, der trådte til - Brian Hovgaard og Thomas Folleraas. Det er guld værd for et forsamlingshus, som i hverdagen udelukkende drives af frivillige kræfter, at have et netværk, som er klar, når der bliver kaldt. Og heldigvis har Birkende Forsamlingshus mange kontakter både unge og ældre, der gerne giver en hånd med. Vi har ikke kunnet lave denne ombygning, hvis ikke de frivillige fra lokalområdet var klar til at hjælpe. Det havde økonomisk ikke været muligt at gennemføre denne renovering.


Nu glæder vi os til, at vi med de nye lokaliteter i huset kan byde velkommen til lejere af huset og velkommen til vores bankospil og fællesspisninger igen.


Vi er hele tiden påpasselige med forsamlingsforbuddet, og derfor har arbejdet været delt op i hold, så der på intet tidspunkt var for mange i huset.

Det har været et stort ønske i længere tid at få etableret et handicaptoilet, da vi gentagne gange har set og hørt, at der er gangbesværede gæster og kørestolsbrugere, der ikke kommer i forsamlingshuset, da de forhånd ved, at de ikke kan komme ind på toilettet. I fremtiden bliver der ingen ting, der kan forhindre folk i at komme i huset og være med i det sociale samvær.

Det er dejligt, at vi er kommet i mål nu, hvor huset alligevel er lukket ned på grund af corona. Vi undgår at sige nej til udlejninger, og vores fællesspisninger og bankospil kan alligevel ikke gennemføres, så økonomisk set er dette et godt tidspunkt.

Nu glæder vi os til, at vi med de nye lokaliteter i huset kan byde velkommen til lejere af huset og velkommen til vores bankospil og fællesspisninger igen.

Når det er sagt, er vi glade for, at Birkende Forsamlingshus med deres ansøgning om et rentefrit lån ved Kerteminde Kommune har være medvirkende til, at det bliver lettere i fremtiden for forsamlingshuse i Kerteminde Kommune at søge om rentefrit lån ved kommunen, da der nu bliver sat et beløb af på det kommunale budgettet hvert år, som forsamlingshuse kan søge til renoveringer. Dette har der ikke været i en lang årrække, og derfor har vores ansøgning også trukket i langdrag – alt for langt. Men vi kom i mål, og det er det aller vigtigste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce