Annonce
Sport

Aktiv lørdag: 900 børn og forældre til fodbold i Verninge

Der bliver ganske givet kamp om bolden, når Verninge lægger baner til Eldorado Cup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Verninge: 126 fodboldhold, 900 børn og forældre, ventes til Verninge lørdag 26. oktober, når Verninge Idrætsforening for tredje gang arrangerer Eldorado Cup og dermed for en dag fordobler indbyggertallet.

Cuppen er for spillere i aldersklassen 6-15 år, og selv om holdene naturligvis spiller for at vinde, så er der medaljer og præmier til alle.

Idrætsforeningen råder over to 11-mands baner, men i dagens anledning er de delt op i flere mindre baner, og så spilles der eller fra klokken 8 morgen til 16-17 eftermiddag for at få alle kampe afviklet.

- Det er et arrangement, hvor hele byen løfter. Vi trækker på alt, hvad vi kan, og gamle spillere bliver kontaktet om at komme og dømme. Som tak byder vi på biksemad efter stævnet, fortæller formand Claus Hjortshøj.

Annonce

Multibane

I dagens løb er der salg af grillpølser og varm kakao.

Skulle det gå så galt som det første år, at regnen står ned i stænger, så er der sørget for ly i form af telte til dem, der ikke er på banen, lover formanden.

Han fortæller i øvrigt, at idrætsforeningen i samarbejde med plehjemmet Sydamarksgården arbejder på at få en multibane med kunstgræs på pladsen over for udstykningen Ellekærshaven. Ud over at banen forhåbentlig bliver til glæde for alle, sker det også for at forskønne omådet i håbet om at få gang grundsalget.

Assens Kommune stiller grunden til rådighed, men intitiativtagerne skal ud af søge fonde for at få rejst omkring en mio. kroner til projektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce