Annonce
Assens

Aktionsgruppe: Lille sejr, men niveauet er stadig for lavt

Sussie Elkjær er tilfreds med, at hjemmeplejens rengøring hver tredje uge er sikret, men synes stadig der er plads til forbedringer i hjemmeplejen. Arkivfoto: Kim Rune
En lille sejr har aktionsgruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre' opnået med et budget, der sikrer rengøringen hver tredje uge. Men niveauet i hjemmeplejen er stadig for lavt, mener initiativtager Sussie Elkjær.

Med budgetforliget, som i weekenden blev indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Konservative, SF og Radikale, blev der afsat ekstra penge, så de ældre er sikret rengøring hver tredje uge også i de kommende år.

Partierne aftalte desuden, at man vil arbejde på at genetablere de daghjem, der blev lukket som følge af besparelser på sidste års budget.

En sejr, kunne man synes, for protestgruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre'. Initiativtageren til gruppen, Sussie Elkjær, er dog ikke imponeret.

- Det er en sejr, det er vi helt enige om. Og vi er helt sikre på, at uden at vi havde råbt højt, havde vi ikke fået det. Men der mangler stadig ordentlig kvalitet i det, de udfører. De må jo ingenting mere. Og jeg er stadig bekymret. Personalet har det ikke godt. Lederne presser dem til det yderste. Det er under al kritik, mener Sussie Elkjær.

Annonce

Stor besparelse

Der tilflyder da heller ikke kun penge til området.

For samtidig med at forligspartierne har fundet 2,4 mio. kroner til at sikre rengøringen hver tredje uge, har de valgt at følge BDO-rapportens anbefaling om at spare fem mio. kroner i 2020 og seks mio. kroner de følgende år.

Rapporten, som Assens Kommune bestilte hos revisionsfirmaet i forbindelse med budgetlægningegn, har vurderet, at det er muligt ved at effektivisere tidsforbruget, så mere af tiden bruges sammen med borgerne og mindre tid til møder, planlægning, koordinering og kørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce