Annonce
Fyn

Aktion mod social dumping: Syv fynske virksomheder fik uanmeldt besøg - og der var noget at komme efter

Skattestyrelsen besøgte onsdag uanmeldt syv fynske virksomheder i en landsdækkende aktion mod social dumping, fordi der er risiko for manglende moms- og skattebetaling, problemer med arbejdsmiljøet eller eventuelt illegalt arbejde. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fem ud af syv fynske virksomheder kan forvente yderligere kontrol, efter at Skattestyrelsen sammen med politiet var på besøg som led i aktion mod social dumping.
Annonce

Fyn: Syv fynske virksomheder fik tidligere på ugen uanmeldt besøg af Skattestyrelsen og politiet i en landsdækkende aktion mod social dumping, og fem af dem kan forvente at få yderligere kontrol.

- På Fyn var der fem virksomheder, som vi har en formodning om ikke betaler den skat og moms, de skal. Det drejer sig blandt andet om, hvorvidt lønnen er indberettet korrekt for de ansatte samt at sikre, at både virksomheder og ansatte er registreret korrekt. Nu skal vi tale med virksomhederne igen og få klarlagt, om det er tilfældet, siger Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen.

Kontrollen onsdag var et led i årets sjette og sidst afholdte landsdækkende aktion mod social dumping, og de syv besøgte virksomheder på Fyn var primært inden for bygge- og gartneribranchen.

- Kontrollen fokuserer på at opretholde ordentlige forhold på arbejdspladserne, og det sker blandt andet ved, at Skattestyrelsen kontrollerer, om udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler korrekt skat og moms, forklarer Ernst O. Nielsen.

Annonce

På forhånd udvalgt

På Fyn fik Skattestyrelsen en alvorlig snak med i alt 20 medarbejdere. Heraf var 16 udenlandske statsborgere, og fire var danske.

I aktionen var ud over politiet og Skattestyrelsen også Arbejdstilsynet med, og de besøgte virksomheder var på forhånd udvalgt, fordi myndighedernes oplysninger tyder på, at der kan være risiko for manglende moms- og skattebetaling, problemer med arbejdsmiljøet og eventuelt illegalt arbejde.

Skattestyrelsen, som blev etableret ved Skats lukning i 2018, fører løbende kontrol med social dumping. På grund af coronaen var man dog nødt til at aflyse aktioner i marts og maj.

Sidste år gennemførte man samlet 2847 kontroller hos danske og udenlandske virksomheder i indsatsen mod social dumping. Det medførte ekstra skatteopkrævninger for næsten 240 millioner kroner. Samlet har indsatsen mod social dumping resulteret i opkrævninger for næsten én milliard kroner fra 2015 til 2019.


På Fyn var der fem virksomheder, som vi har en formodning om, ikke betaler den skat og moms, de skal.

Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce