Annonce
Udland

AKP vinder tyrkisk valg

Med udsigten til at få over halvdelen af stemmerne ved søndagens parlamentsvalg, siger AKP, at man vil danne endnu en enkeltparti-regering.

Tyrkiets regerende, konservative parti, Retfærd og Udvikling (AKP), vil sikre sig nok parlamentspladser ved valget søndag til at danne endnu en enkeltparti-regering, siger et ledende partimedlem til nyhedsbureauet Reuters.

- Det står klart, at vi vil være alene ved magten, og at stabiliteten i Tyrkiet vil fortsætte, sagde Salih Kapusuz, efter at de første optællingsresultater viste, at AKP står til at få lige over halvdelen af stemmerne.

Efter at 35 pct. af stemmerne var blevet optalt, havde AKP fået 50,1 pct. af dem, oplyste tv-stationen CNN Türk søndag aften.

To andre partier har passeret den spærregrænse på 10 pct. af stemmerne, der kræves for at komme i parlamentet.

Det er centrum-venstre gruppen Det Republikanske Folkeparti (CHP), der har fået 16,6 pct. af de hidtil optalte stemmer, og det ultrakonservative Nationalistisk Handling (MHP) med 14,4 pct., oplyser CNN Türk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce