Annonce
Odense

AK81’er fik mobil i arresten

Ifølge anklagemyndigheden var det AK81’eren Peter Kjerbye Nygaard, der den 13. juni sidste år stak en indvandrer 11 gange i hovedet og overkroppen med en kniv i forbindelse med et voldeligt overfald i krydset Søndergade og Filosofgangen. Da Nygaard blev varetægtsfængslet, lykkedes det ham at få indsmuglet tre mobiltelefoner til sin celle i arresten. Et forsøg mislykkedes.

Fire gange på få måneder fik fremtrædende AK81’er indsmuglet mobiltelefoner i sin celle. Til sidst måtte han flyttes til Esbjerg

Odense: Det fremtrædende medlem af Hells Angels’ ungdomsafdeling AK81 i Odense, Peter Kjerbye Nygaard havde ingen problemer med at snakke med vennerne, selv om han sidste sommer og efterår ellers skulle sidde varetægtsfængslet og dermed afskåret fra omverdenen uden mulighed for at påvirke sin egen sag.

Men ikke færre end fire gange mellem den 24. august og 16. september blev Nygaard afsløret med indsmuglede mobiltelefoner eller i at få en telefon ind i sin arrestcelle.

Det fremgår af det anklageskrift, som anklagemyndigheden i torsdags fremlagde i byretten i Odense, da en straffesag mod Nygaard og to andre AK81’ere skulle begynde.

Bandekrigen blussede op

De tre unge odenseanere er alle tiltalt for en hel stribe overfald på og trusler mod indvandrere den 13. juni sidste sommer. En serie overfald der fik bandekrigen til at blusse op igen i byen.

Og mens der stadig er tvivl om, hvorvidt sagen om de mange overfald skal afvises af byretten eller ej, så er der ingen tvivl om, at Peter Kjerbye Nygaard fik smuglet tre mobiltelefoner ind i Assens Arrest og en i arresten i Esbjerg.

Da retten i torsdags trådte sammen, erkendte Nygaard at have haft de ulovlige telefoner.

AK81’eren blev anholdt og varetægtsfængslet kort efter angrebet i juni og allerede den 24. august konfiskerede personale i Assens Arrest den første mobiltelefon.

Den 8. september var trangen til at tale i mobil åbenbart så stor igen, at han fik en veninde til at placere en mobiltelefon på et nøje angivet sted bag arrestens have i Assens. Her var det meningen, at en gartner skulle tage telefonen og bringe den ind til Nygaard, men det mislykkedes, da indsmuglingen blev opdaget.

Annonce

Flere telefoner i arresten

Blot en uge senere havde Nygaard dog en mobiltelefon på sig igen, da man ved middagstid den 15. september undersøgte hans cellen i Assens.

Fundet førte ifølge Stiftstidendes oplysninger til, at han blev flyttet til arresten i Esbjerg.

Og her var der bid allerede dagen efter, da arrestpersonalet fandt endnu en mobiltelefon hos rockerlærlingen.

Og da Nygaard torsdag endelig stod ansigt til ansigt med vennerne, kunne han kun grine af det hele.

- Sådan går det jo, når man har så mange mobiler, lød det med et skævt smil fra manden, der har været et af de centrale omdrejningspunkter i mange af bandekrigens opgør.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce