Annonce
Erhverv

Airwallet skruer op for væksten efter kapitalindsprøjtning: Satser på Sydeuropa og USA

Morten U. Voss (t.v.), Nickolai Isaksen (i midten) og Christian B. Mortensen (t.h.) stiftede Airwallet i 2017, mens de stadig studerede på SDU i Odense. Nu har de solgt godt 10 procent af virksomheden til Nortec. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Vaskeri-giganten Nortec har købt sig ind i den fynske startup, der nu vil sætte turbo på væksten først i Syd- og Centraleuropa og senere USA.

Odense: De tre iværksættere bag fintech-virksomheden Airwallet er for alvor ved at gøre det til en god forretning at sige farvel til mønter.

Virksomheden, der blev stiftet i 2017 og laver betalingsløsninger til fællesvaskerier uden brug af mønter, har det seneste år kørt med overskud stort set alle måneder, og nu har de med en investering fra den danske vaskerigigant Nortec sikret sig kapital til at sætte yderligere turbo på væksten.

- Vi vil gerne lidt bredere ud internationalt, og Nortec er blandt de større i branchen og ville gerne være fri for at poste så mange penge i udviklingen af deres egne betalingssystemer, så der er rigtig god synergi mellem vores virksomheder, siger Christian B. Mortensen, der er medstifter og direktør i Airwallet.

Annonce

De to virksomheder har gennem nogle måneder drøftet muligheden for at arbejdede tættere sammen, og den dialog er netop mundet ud i, at Nortec har købt godt 10 procent af Airwallet for 2,4 millioner kroner, oplyser Christian B. Mortensen.

Vi regner med, at vi skal ansætte tre forretningsudviklere, der skal ud at opdyrke markedet i Sydeuropa i løbet af de kommende seks måneder.

Christian B. Mortensen, medstifter og direktør i Airwallet

Det giver ikke blot Airwallet kapital til den videre rejse, men sender også et vigtigt signal til omverden.

- Det validerer vores virksomhed internationalt. Vi er ikke de eneste, der tror på, at det går godt, siger Christian B. Mortensen.

Airwallet har allerede et bredt, internationalt forhandlernetværk, men virksomheden vil gerne mere ind på markedet i Syd- og Centraleuropa, der har flere offentlige fællesvaskerier end i Nordeuropa, hvor Airwallet i højere grad henvender sig til forskellige typer af boligforeninger. Kapitalindsprøjtningen skal være med til at sætte skub i den ambition.

- Vi regner med, at vi skal ansætte tre forretningsudviklere, der skal ud at opdyrke markedet i Sydeuropa i løbet af de kommende seks måneder, siger Christian B. Mortensen.

Airwallet har også kig på det amerikanske marked, der er områdets største marked med seks millioner vaskemaskiner i fællesvaskerier, hvoraf størstedelen stadig kun benytter mønter.

Airwallets løsning består af tre dele: Hardwaredelen er i princippet blot er et relæ, der bliver koblet på den enkelte maskine. Den kan modtage bluetooth-signaler og starte maskinerne. Dertil kommer et dashboard-system til ejere og administratorer af vaskerierne, og til brugerne er der en app, som scanner ved hjælp af Bluetooth finder Airwallet-enheder i nærheden, kan trække en betaling og starte en maskine. Desuden har Airwallet som noget nyt også udviklet et bookingsystem, så man ikke behøver gå i vaskekælderen for at booke en maskine ved hjælp af hængelåse, kalendere eller andre fysiske systemer. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Derfor er virksomheden allerede i dialog med amerikanske virksomheder, inden Airwallet i slutningen af juli rejser til Atlanta og messen Clean Show, der bliver afholdt hvert tredje år.

- Vi er i gang med at teste, om forhandlerne derovre er interesseret i vores produkt, og om det passer ind i markedet. Hvis det gør, kan vi være i gang i løbet af seks måneder. Skal vi lave nogle tilretninger, kan det være, at der går et år, siger Christian B. Mortensen.

Airwallet

  • Blev stiftet i 2017 af studiekammeraterne Christian Bonde Mortensen, Nickolai Isaksen og Morten Utiger Voss.
  • Virksomheden laver betalingsløsninger til fællesvaskerier og er allerede til stede i 15 forskellige lande, primært i Europa.
  • Har netop solgt 10,24 procent af virksomheden til Nortec for 2,4 millioner kroner.
  • Har seks medarbejdere på fuld tid og fire på deltid, men forventer at ansætte yderligere tre fuldtidsmedarbejdere i løbet af det kommende halve år.
Annonce

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Træt af ballade og negative historier: Borgerlige vil stoppe tilskud til Søstre mod vold og kontrol

Annonce