Annonce
Odense

Ahrendtsen forelsket i eks-muslim

Pia Vasic og Alex Ahrendtsen er på bølgelængde. Også når det kommer til situationen i Vollsmose, hvor de begge bor. - Det er skræmmende, at små drenge render rundt og chikanerer andre børn, hvis de ikke har den samme kulturelle baggrund som dem selv. De er ikke bange for noget, ikke engang politiet, siger Pia Vasic.

Pia Vasic var indtil sidste år troende muslim. For tre måneder siden sendte hun DF’eren Alex Ahrendtsen en besked på hjemme- siden Facebook. I dag er de to kærester.

Odense: Alex Ahrendtsen har et princip. Han siger aldrig nogen sinde ja til virtuelle venskaber på hjemmesiden Facebook medmindre han har mødt eller talt med vedkommende.

I dag kan DF’eren takke sin principfasthed for, at han sidder topforelsket i sofaen hjemme i parcelhuset i Vollsmose og holder i hånd med sin nye kæreste, 34-årige Pia Vasic.

Tilbage i maj i år sendte hun viceborgmesteren i Odense en såkaldt venne-anmodning via hjemmesiden og udtrykke samtidig sympati for Alex Ahrendtsens skepsis over for den årlige Ramadan- og Kulturfest på Flakhaven.

Det var mere, end DF’eren kunne stå for.

Annonce
Alex Ahrendtsen er forelsket. - Over for Pia kan jeg sige, hvad jeg mener, uden at hun rynker på næsen. Hun ser mig ikke som DF-Alex, men bare Alex, siger viceborgmesteren.

Får skældud

- Jeg skrev tilbage og spurgte, om vi ikke skulle mødes. Du ved, jeg får en masse skældud, så når nogen skriver til mig, at de er enige, oven i købet på en så kærlig og åbenhjertig måde, som Pia gjorde, så bliver man jo nysgerrig, fortæller han.

En solskinsrig eftermiddag på Café Olivia mødte de hinanden for første gang.

- En flot dag, fastslår Ahrendtsen.

- Det gik simpelthen så nemt. Vi var på bølgelængde med det samme. Jeg tror, vi var lidt betagede af hinanden, siger Pia Vasic.

Pia Vasic konverterede til islam i 1996, men forlod trosretningen igen for et år siden. Det var en gave at få lov til at møde en anden kultur, fortæller hun, men hun lærte også, hvordan islam hjernevasker og ensretter mennesker.

Mild og galant

Den gensidige betagelse ville efter alt at dømme have været utopisk tænkning for blot få år siden.

I dag, tre måneder efter det første stævnemøde, omtaler kæresteparret hinanden med superlativer som mild, galant, sjov, ærlig, åben og kærlig.

Men i 1996 konverterede Pia Vasic til islam, en religion hun levede efter frem til sidste år. Samtidig en reli-gion, som Alex Ahrendtsen har gjort til én af sine mærkesager at stille endog meget skeptiske spørgsmålstegn ved.

I næste måned udkommer viceborgmesteren oven i købet med en debatbog, der under titlen "Når danskere bøjer af - Islamiseringen af Odense", argumenterer for, hvordan Odense Kommune og dens borgere gradvist har skubbet danske værdier til side i misforstået hensyn til den muslimske kultur og konventioner.

Trange kår

Alex Ahrendtsen erkender da også, at hans følelser for Pia Vasic ville have haft trange kår, hvis hun stadig havde været muslim.

- Jeg er i hvert fald glad for, at hun ikke er det længere, siger han.

- Jeg tror ikke, at jeg ville kunne opbygge et længerevarende forhold til en muslimsk kvinde. Det er nok min begrænsning, uddyber Alex Ahrendtsen.

En gave

Både han og Pia Vasic kan sagtens se det paradoksale i, at en tidligere konvertit og en værdipolitiker fra Dansk Folkeparti finder sammen. Alligevel har parret ikke dvælet ved deres fortid og forskelligheder.

- Det har vi stort set ikke talt om, siger de begge.

Og måske er de slet ikke så forskellige længere.

Pia Vasic fortryder ikke sine 12 år som muslim, men betoner dem nu som en fase og en søgen efter åndeligt indhold.

- Det er en gave at få lov til at møde en anden kultur og sætte sig ind i, hvordan man også kan leve sit liv. Men jeg har også set, hvordan islam hjernevasker og ensretter mennesker, siger den tidligere muslim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Annonce