Annonce
OB

AGF - nu uden luksus-spillere

OB's cheftræner Jakob Michelsen sagde tak for kampen til AGF's cheftræner David Nielsen efter fynboernes 2-1-sejr i Aarhus den 11. marts i år. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
OB-træner Jakob Michelsen imponeret over AGF'ernes forvandling

FODBOLD: OB's træner Jakob Michelsen er stolt af at have lige så mange point som AGF før det store provinsbrag.

- Mustapha Bundu havde et voldsomt højt niveau mod AaB, og det virker som om, at der er kommet mere bund og substans i hans spil. AGF har nogle matchvinder-typer i Ankersen og Bundu og skippet mange af dem, der ikke gad at arbejde. Nu har de fået arbejdsheste ind og de er samtidig gode fodboldspillere. Der er ingen luksus-spillere tilbage på deres hold, mener OB-træneren.

- AGF har endnu en gang haft et godt transfervindue og er ved at spille op til det store budget, som de har. Der er ro på bagsmækken og de har tro på de ting, der går og laver. De har fire sejre i træk og der venter os en sjov kamp. Men når jeg nu roser AGF så meget, så har vi jo lige så mange point som dem, siger Jakob Michelsen.

- På den måde har AGF nu et meget stabilt hold med hårdtarbejdende folk. Begge backs er offensive og holdet virker komplet og homogent, siger han.

- Det er ingen tilfældighed, at AGF-succes ofte hænger sammen med Niklas Backmans tilstedeværelse. Han er en dygtig forsvarsspiller og leder og gør sine holdkammerater gode. Han er en kriger i feltet og dygtig på offensive dødbolde, og så har de fået en stærk målmand i Jovanovic.

Annonce

Skruetvinge?

Selv om begge hold gør meget ud af at holde organisationen og buret rent, så frygter OB-træneren ikke en taktisk skruetvinge af en kamp.

- Begge hold vil gerne fremad og presse. Begge hold kommer med stor energi og AGF vil prøve at trykke os. Det er to hold, der vil frem over isen. Begge hold kommer med 3-0-sejre, har leveret offensivt og lukket af bagude igen. Det bliver et brag af en kamp, mener OB-træneren.

- De små ting bliver afgørende. Det er mødet mellem to hold, der har noget at have deres selvtillid i. Jeg forventer et meget tæt og intenst provins-derby, der samler folk og gør noget ved intensiteten i kampen med AGF's fysiske stil. Der bliver masser af gang i den, siger Jakob Michelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce