Annonce
Fyn

Aften- og nattelukning af E20: Forvent op til halvanden times ekstra køretid

Der kan blive køkørsel gennem Odense, når en strækning af E20 lukkes i 15 timer fra lørdag 5. oktober til søndag 6. oktober. Arkivfoto: Michael Bager.
Vejdirektoratet råder bilister til at køre før eller efter spærring af den Fynske Motorvej, når vejbro rives ned i den første weekend i oktober. Omkørselsruten går gennem 15 kryds i Odense.

Fyn/Odense: Vejdirektoratet får hjælp af Hjemmeværnet til at regulere trafikken, når Fynske Motorvej lukkes mellem afkørsel 52, Odense SV, og afkørsel 53, Odense V, lørdag 5. oktober. Klokken 18 bliver motorvejen spærret mellem de to afkørsler, og lukningen varer indtil søndag morgen klokken ni.

Som tidligere omtalt skyldes spærringen, at broen, som fører Spedsbjervej over motorvejen, skal rives ned for at give plads til udvidelsen af motorvejen med en tredje vognbane. Broen bliver fjernet i løbet af de 15 timer, som spærringen af E20 varer, og derefter begynder byggeriet af en ny bro over motorvejen.

Mens motorvejen er spærret, bliver trafikken ledt til og fra ved motorvejsanlæggene 52 og 53. Omkørslen, som bliver skiltet, bliver reguleret af Hjemmeværnet. Den går ad Assensvej, Højmevej, Holkebjergvej, Falen, Kløvermosevej og Middelfartvej.

Der er for tiden også vejarbejde, som spærrer en del af Kløvermosevej, men det foregår kun i hverdagene og hindrer derfor ikke, at vejen kan bruges til omkørsel lørdag og søndag.

Allerbedst er det, hvis man helt kan undgå at køre ud mellem klokken 18.00 og 9.00 - eller alternativt at køre en stor bue uden om Odense.

Robin Højen Madsen, projektleder, Vejdirektoratet

Annonce

Omkørsel gennem 15 kryds i Odense

Årsdøgntrafikken (trafikken pr. døgn opgjort som et gennemsnit over et år, red.) på motorvejen var sidste år 79.800 køretøjer, hvilket har gjort udvidelsen af vejen nødvendig. Det betyder også, at det kan mærkes, når et stykke af motorvejen må lukkes.

- Fynske Motorvej er en af vores mest trafikerede motorveje, så vi kan ikke undgå at komme til at genere trafikanterne, når vi nødtvunget spærrer den. Også selv om det er en weekendaften og -nat, siger projektleder Robin Højen Madsen i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

- Der er desværre ikke andet at gøre end at spærre motorvejen, mens vi river broen ned, så nu gælder det om at afvikle trafikken så glidende som muligt på omkørselsruten.

Hans råd til bilisterne er at køre før og efter lukningen af motorvejsstykket.

- Omkørslen er cirka syv kilometer længere og skal igennem 15 større kryds i Odense, og det skaber kødannelser, som kan give op mod halvanden times ekstra rejsetid. Allerbedst er det, hvis man helt kan undgå at køre ud mellem klokken 18.00 og 9.00 - eller alternativt at køre en stor bue uden om Odense, siger Robin Højen Madsen.

Annonce

Ny bro færdig om syv måneder

Efter lukningen af motorvejen mangler der en bro, som kan forbinde Spedsbjergvej på begge sider af motorvejen. Den ventes færdigbygget i løbet af cirka syv måneder, og i den tid er der en omkørsel mellem Spedsbjergvej nord og syd for motorvejen, som går over Middelfartvej, Ravnebjerggyden og Bøllemosegyden.

I 15 timer er motorvejen helt lukket mellem den 5. og 6. oktober. Grafik: MIkkel Damsgård Petersen.

Broarbejdet på motorvejen ventes at vare i syv måneder, og her skal man på en større omvej for at komme frem. Grafik: MIkkel Damsgård Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce