Annonce
Indland

Aftale om ambulancedrift klar: Bios-reddere er sikret deres løn

Her til aften er der indgået en aftale om, at kurator viderefører ambulancedriften i regionen.

Efter Bios tidligere onsdag blev erklæret konkurs, er der her til aften indgået en aftale mellem Region Syddanmark og de udpegede kuratorer om, at konkursboet skal levere ambulancetjeneste i de områder, Bios indtil nu har dækket. Redderne er sikret løn inden lønningsdag.

Da Skifteretten tidligere i dag erklærede Bios konkurs, blev kuratorerne Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Anders Partners og Henrik Selchau Poulsen, Bruun & Hjejle, udpeget af retten til at varetage konkursboets interesser.

Onsdag aften er der blevet indgået en aftale mellem de to kuratorer og Region Syddanmark, som betyder, at konkursboet viderefører ambulancedriften i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn. Den videre drift skal ifølge aftalen betales af regionen.

Aftalen onsdag sikrer, at redderne fortsat vil modtage deres løn, og at patienterne i de berørte områder fortsat vil kunne ringe efter en ambulance.

Annonce

Svarer på spørgsmål

Region Syddanmark har onsdag holdt møder med ledere og tillidsrepræsentanter i Bios, og torsdag og fredag bliver der holdt møder med alle medarbejdere.

- Vi har tænkt os at svare på alle de praktiske spørgsmål, de måtte have. Jeg er helt overbevist om, at når man har været igennem sådan en proces, som redderne har været igennem nu, og fortsat vil være nu her i den kommende tid, så vil der være masser af praktiske spørgsmål, der trænger sig på, siger Stephanie Lose.

Hun oplever dog, at mange af redderne er positive omkring at skulle arbejde for regionen.

- Jeg har fået rigtig, rigtig mange henvendelser fra redderne i Bios her over de seneste to-tre-dage, fra hele stationer af gangen og fra enkelte reddere, som alle er enormt positive og siger, at det her glæder de sig til at være en del af, men også, at de glæder sig til at få ro og stabilitet igen, siger Stephanie Lose.

Håber nogle vil komme tilbage

Samtidig har hun fået flere henvendelser fra reddere, der ellers havde forladt regionen.

- Jeg håber og tror, at der er nogle, der har lyst til at komme og være med ombord i den regionale ambulancetjeneste, lyder det.

Hvornår regionen vil kunne overtage ambulancedriften, er endnu ikke til at lægge fast. Men det er højst sandsynligt et spørgsmål om uger.

- Det er for tidligt at sige, for det kommer an på, hvor meget der skal dannes overblik over, men vi taler ikke om måneder, vi taler om uger. Jeg håber på, at vi ved udgangen af august vil være meget tæt på, siger regionsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regeringen tøver: Få nu stoppet de kviklån

Der skal sættes en stopper for de ågerkarle, der skamløst udnytter danskere med en begrænset indsigt i økonomi. Derfor skal der sættes en stopper for de såkaldte kviklån, som rask væk plyndrer folk for flere hundrede procent i rente om året. Derfor er det trist, at det endnu ikke er lykkedes for regeringen at finde et politisk flertal for en aftale, der kan beskytte forbrugerne mod lånehajerne. Forhandlingerne om at begrænse forbrugernes omkostninger ved kviklån er, som det fremgik af avisen torsdag, blevet sat i bero, fordi de politiske partier ifølge erhvervsminister Simon Kollerup ligger for langt fra hinanden. Det dur ikke, og Kollerup bør derfor straks genindkalde partierne til en forhandling. For det er helt urimeligt, at kviklånsudbyderne fortsat skal kunne flå forbrugerne for penge i det omfang, det sker nu. Der er, hvis de vellønnede folketingspolitikere har glemt det, eksempler på udlånere, der tager mere end 800 procent i rente om året for at låne penge ud – og det i en tid, hvor renten på resten af lånemarkedet er helt i bund, endog under nul. Ministeren og hans forhandlingspartnere bør hurtigt få indført et renteloft for denne type af lån. Om renteloftet kommer til at ligge på 15, 20 eller 25 procent, sådan som partierne skændes om, er mindre vigtigt. Det vigtige er at få gennemført en lovgivning, der stopper de lånehajer, der lige nu medvirker til at sætte nogle danskere i uoverskuelig gæld. Det er selvsagt ikke statens ansvar, om den enkelte låntager til fulde forstår de aftaler, som vedkommende måtte indgå med en bank eller et finansieringsinstitut. For det er, når alt kommer til alt, naturligvis den enkelte danskers eget ansvar at sætte sig ind i de regler og rammer, der gælder for netop det lån, der optages. Staten skal imidlertid sikre borgerne mod lånehajerne. Som det fremgår af straffeloven, er det nemlig strafbart at udnytte en anden persons økonomiske eller personlige vanskeligheder eller manglende indsigt i pengesager. Derfor skal ågerkarlene stoppes.

Annonce