Annonce
Odense

Afstemning i gang: Vær med til at navngive letbanetogene

Sådan kommer Odenses kommende letbanetog til at se ud set indefra. Men de 16 tog skal hver især have et navn - og navnene findes i en navnekonkurrence. Illustration: Odense Letbane

Odense Letbanes 16 togsæt skal have navne, og borgerne får det første og det sidste ord - hjulpet på vej af en dommerkomité.

Der er endnu godt to år til, at odenseanerne for første gang kan stige ombord i byens letbanetog, der efter planen skal være i drift fra slutningen af år 2020.

Men nu skal navnene til de 16 togsæt findes. Odense Letbane har derfor udskrevet en navnekonkurrence, som netop er gået i gang.

Kort fortalt kommer det til at forløbe således:

Først skal der findes et godt tema, som sætter retningen. Så skal der en masse navneforslag på bordet inden for det overordnede tema. Så udvælger en kommerkomité egnede forslag, og til sidst skal borgerne i Odense stemme om forslagene.

Men i første omgang gælder det altså om at finde det overordnede tema, og den del af navnekonkurrencen åbnede fredag, hvor Odense Letbane lagde den ud på sin hjemmeside og Facebook-side. Efter få timer var der kommet 25 forslag, oplyser letbanekontoret.

Annonce

Sådan er du med

Vil man være med til at finde på navne, er det med at notere sig hjemmesiden mit-letbanetog.dk, for det er her, det hele foregår.

Del del af konkurrencen, der handler om at finde på et et tema for navnene, løber frem til søndag den 2. september. Derefter begynder anden fase af navngivningen. Her skal de kommende brugere af letbanen komme med konkrete navneforslag inden for det tema, som er bestemt. Det foregår også på mitletbanetog.dk.

Dommerne i dommekomitéen er Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense, Jane Jegind (V) by- og kulturrådmand i Odense, Anker Boye (S), tidligere borgmester i Odense, Gitte Andersen, arkitekt og bestyrelsesmedlem i Odense Letbane og Daniel Gjøde, partner i Stupid Studio.

De afgør, hvilke forslag der er inden for temaet, og udvælger en liste, som bliver sat til afstemning hos borgerne i tredje og sidste fase. Afstemningen foregår - igen - på mit-letbanetog.dk samt på Odense Letbanes Facebook-side.

Efter planen bliver resultatet af afstemningen talt op og offentliggjort i slutningen af oktober. De endelige navne vil komme til at figurere i de 16 letbanetog i Odense, hvor de også vil blive ledsaget af en passende illustration.

Undervejs i navnekonkurrencen har deltagerne mulighed for at vinde præmier i form af spise- og kulturoplevelser i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Annonce