Annonce
Faaborg-Midtfyn

Afstemning: Øhavsvej blev en klar vinder

Navngivningen af den nye vej på slagterigrunden udløste en voldsom kreativitet hos læserne. Arkivfoto: Bent Warncke
Øhavsvej vandt med 60 procent af stemmerne i afstemningen på fyens.dk om navnet på Faaborgs nye vej hen over slagterigrunden. Men kreativiteten blomstrede, og der kom mange nye og sjove forslag på banen.
Annonce

Faaborg: Den nye vej mellem Havnegade og Værftsvej skal da hedde Postejvej - eller U'-på-den-båå'-der-vej.

Sådan lyder to af de mange morsomme og opfindsomme forslag til vejnavnet, som Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til på mødet torsdag.

Udvalget har fået til opgave at navngive vejen, og officielt har de fire forslag at vælge imellem: Øhavsvej, Istidsvej, Sydfynsvej og Anna Sybergsvej.

I læserafstemningen blev Øhavsvej en suveræn vinder med 60 procent af de i alt 640, der havde stemt onsdag middag. Næstflest mener, at vejen skulle opkaldes efter en af vores berømte fynbomalere, nemlig Anna Syberg. Navnet Anna Sybergsvej fik 26 procent af stemmerne.

Sydfynsvej og Istidsvej fik hver syv procent.

Men afstemningen affødte imponerende 89 kommentarer fra læserne, og rigtig mange havde gode forslag til, hvad vejen ellers kan hedde.

Så hvis politikerne skulle føle, at det officielle udvalg er lidt for snævert, følger her en kavalkade af navneforslag, som læserne af Facebook-siden Vores Faaborg har bragt i spil.

Annonce

Carl Jollesvej måske

Ganske mange mener nemlig, at vejnavnet skal referere til, at der indtil for få år siden lå et slagteri på grunden. Det har affødt forslag som Kødbyen, Gamle Slagterivej, Kødboulevarden, Postejvej (med reference til leverpostejen fra Faaborg Middagsretter), Tulipvej, Baconruten, Gryntealleen, Grissebassen, Slagterivej, Svinestien, Blodbanen, Aggervej (med reference til manden, der lavede opskriften til leverpostejen fra Faaborg Middagsretter).

Andre mener, at vejnavnet skal referere til de øvrige aktiviteter i området.

I forslag er bragt Carl Jollesvej, Røgerivej, Skjoldnæsvej, Vandvejen, Delfinvej, Krabbevej, Mågevej, Søvej, Fjordvej, Marinavej, Stormgade, Havnealleen, Heimdalsvej, Værftsvej, Fjordstræde, Østræde, Øhavsporten, Havnestien og så altså U-på-den-blå-der-vej.

Og så er der en række alternative forslag, som for eksempel Coronavej, Stikvejen, Brummebålhovedvej (?!), Peter Sekjærvej, Rasmus Møllersvej, Michael Prætoriusvej, Hans Chr. Fruerlund Nielsensvej.

Redaktionens favorit er Postejvej - mundret og sjovt, og med mulighed for at give turisterne historien om det gamle slagteri, der lå her - selv om tysk- og engelsktalende nok får det lidt svært med udtalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce