Annonce
Indland

Afsløret i fusk på sygehuset: Nu får tidligere OUH-direktør flere millioner i gyldent håndtryk

Henrik Villadsen stoppede pludseligt som OUH-direktør i 2013 og rykkede siden til Region Sjælland, der nu har valgt at fritstille ham. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Fyens Stiftstidende har tidligere afsløret, hvordan den tidligere OUH-direktør Henrik Villadsen sikrede sig 1,5 millioner kroner for meget i forbindelse med et bijob som hjertelæge. Siden skiftede han direktørstol og flyttede til Region Sjælland, der nu har valgt at afbryde ansættelsen og betale ham 2,9 millioner kroner.

Tidligere OUH-direktør Henrik Villadsen fratræder nu sin stilling som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital og får i den forbindelse 2,9 millioner kroner i henhold fra fratrædelsesaftalen.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse, hvor adm. direktør i Region Sjælland, Per Bennetsen, begrunder afskeden med et behov for nye kræfter.

- Henrik Villadsen har været den drivende kraft i etableringen og opbygningen af universitetshospitalet og forberedelsen til nybyggeriet i Køge. Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi, lyder det fra Per Bennetsen.

Henrik Villadsen indikerer selv, at der har været uenigheder omkring strategien og driften.

- Jeg er stolt over, at vi har fået Sjællands Universitetshospital på vingerne, og det har været fem fantastiske år, som jeg er taknemmelig for. Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne, siger Henrik Villadsen ifølge pressemeddelelsen.

Fritstillingen af Henrik Villadsen kommer en måned efter, at Region Sjælland oplyste, at man på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde skulle afskedige medarbejdere svarende til 215 årsværk og desuden nedlægge 145 ubesatte stillinger.

Annonce

Tog sig for godt betalt

Henrik Villadsen var i en årrække ansat som højt profileret sygehusdirektør i Region Syddanmark.

I november 2013 meldte Region Syddanmark dog pludseligt ud, at Henrik Villadsen stoppede som sygehusdirektør, fordi han havde fået arbejde som sygehusdirektør i Region Sjælland.

Bag kulissen var historien dog en anden. Her havde revisionsselskabet Deloitte konkluderet, at Henrik Villadsen i en årrække havde taget sig alt for godt betalt i forbindelse med et bijob som hjertelæge på Sygehus Sønderjylland.

Henrik Villadsen havde skruet op for priserne, så han - ifølge Deloitte - havde fået omkring 1,5 millioner kroner for meget i forbindelse med bijobbet.

Det blev allerede i 2011 opdaget af den daværende ledende overlæge Michael Hansen, som forgæves forsøgte at gå til den øverste ledelse. I stedet valgte han at gå direkte til Deloitte, der derefter bekræftede mistanken.

Den tidligere retspræsident Niels Waage vurderede dog, at der ikke var grundlag nok til en politianmeldelse, så sagen endte uden konsekvenser for Henrik Villadsen eller den øverste ledelse, der havde ignoreret Michael Hansens advarsler.

I forbindelse med Fyens Stiftstidende omtale af Villadsen-sagen og andre sager blev den daværende sundhedsdirektør Jens Elkjær dog afskediget.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce