Annonce
Nordfyn

Afmagt og chok: Rosenfestival med royalt tema og komtesse-besøg aflyst

Jim Lyngvild, der var æresgæst ved åbningen af Rosenfestivalen sidste år, skulle også have medvirket i år med en kongerække-udstilling på Bogense Rådhus. Arkivfoto: Emil Hermann
Handelsliv og overnatningssteder i Bogense og omegn må vinke farvel til en stor omsætning, efter at Mette Frederiksen har forbudt store forsamlinger til og med august. Det betyder, at årets Rosenfestival må aflyses.

Bogense: Afmagt. Og "kan det virkelig være rigtigt".

Det var den følelse, leder af Rosenfestivalen Jette Kærgaard og festivalens bestyrelse sad med, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften på sit pressemøde aflyste sommerens Rosenfestival, der skulle have fyldt Bogense med roser og glade gæster den første weekend i august.

Med et besøgstal på omkring 40.000 som sidste år er der ingen tvivl om, at Rosenfestivalen hører til de store forsamlinger, der er forbudt indtil udgangen af august. Og da Rosenfestivalen i sagens natur er afhængig af, at tusindvis af blomstrende roser kan klippes på markerne omkring Bogense, kan festivalen ikke bare udsættes til senere.

- Jeg er meget trist på vegne af alle de mennesker, der havde regnet med festivalen, og det er både de gæster, der allerede har bestilt overnatning på Nordfyn, og de frivillige, der har arbejdet med det hele vinteren og lavet tegninger og skabeloner, siger Jette Kærgaard.

- Jeg har aftale med 12 busselskaber, der kommer med gæster, og så er der alle de busser, der selv arrangerer. Nu skal vi finde ud af, om vi kan gøre noget andet for dem.

Og så tænker festivalens leder ikke mindst på overnatningssteder, handelsliv, caféer og restauranter, der plejer at have en bugnende omsætning i forbindelse med Rosenfestivalen.

- Vi havde jo virkelig håbet, at vi kunne gennemføre, så vi kunne give dem tro på fremtiden, for det er rigtig, rigtig mange penge, der bliver omsat for i forbindelse med Rosenfestivalen. Det er for mange årets største weekend med hensyn til omsætning.

Annonce

Komtesse Tre komtesser

Sommerens festival var planlagt ned i mindste detalje med et royalt tema og med tre komtesser til at stå for åbningen, idet komtesserne Camilla, Josephine og Feodora af Rosenborg havde sagt ja tak til at komme til åbningen og til at døbe en rose, Komtessen af Rosenborg.

Og på Bogense Rådhus skulle Jim Lyngvild arrangere en satellit-udstilling af sin udstilling på Koldinghus om kongerækken.

Hvor meget af det, der var planlagt og aftalt til i år, der kan genbruges næste år, er endnu alt for tidligt at sige. Og det gælder også de økonomiske tab ved aflysningen. Alt det vil bestyrelsen tage fat på, når det første chok har lagt sig.

Men Rosenfestivalen vender stærkt tilbage næste år.

- Der bliver en fantastisk Rosenfestival igen i 2021, vi har ikke mistet modet, lover Jette Kærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce