Annonce
Indland

Aflytning og video er bevis i sag om skud mod fængselsbetjent

To medlemmer af Black Army er tiltalt for skyderi. Våbnet er ikke blevet fundet, lyder det i retten mandag.

En sommeraften sidste år kom en fængselsbetjent i Nyborg i en livsfarlig situation.

Flere maskeret mænd overfaldt ham foran Nyborg Fængsel, hvorefter to skud blev affyret. Begge skud ramte offeret i benet. Et år efter skyderiet lever fængselsfunktionæren med varige mén og posttraumatisk stress.

To medlemmer af banden Black Army sidder mandag i Retten i Svendborg tiltalt for det grove overfald, der skete 12. juli.

Begge nægter sig skyldige i skyderiet.

Men anklageren i sagen, Kirsten Flummer, vil bevise deres skyld ved hjælp af videoovervågning og flere telefonaflytninger fra blandt andet Black Armys klubhus.

Under sagens første retsmøde bliver der især lagt vægt på en overvågningsvideo, hvor fire mænd ses sparke døren ind til en virksomhed, hvor de stjæler en Opel Astra.

Det er ikke muligt at se mændenes ansigter, der alle skjuler sig bag hættetrøjer.

Bilen skal ifølge anklagemyndigheden have været brugt som flugtbil efter skyderiet og bagefter brændt af.

Pistolen, der blev anvendt, er ikke blevet fundet, men på gerningsstedet er der fundet projektiler fra en 9 mm pistol. I den afbrændte Opel Astra er der fundet yderligere ammunition til et 9 mm våben.

Den ældste af de to tiltalte, en 35-årig mand, der tidligere har været omtalt som præsident for Black Army, skal ifølge anklagemyndigheden have orkestreret hele overfaldsforløbet og fået den anden tiltalte, en 21-årig mand, til at udføre lovovertrædelserne.

Det er et forløb, der angiveligt består af tyveri af en bil, to skud mod en fængselsbetjent og efterfølgende afbrænding af flugtbilen.

Mændene, der har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt i december, er begge tiltalt efter den alvorligste voldsparagraf i straffeloven.

Politiet har øget sikkerheden omkring retsbygningen under sagens behandling. Det skal holde personer med "bandetilknytning og andre utryghedsskabende personer" ude.

Således blev den formodede bandeleders svoger og bror nægtet adgang til sagens første retsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];