Annonce
Odense

Aflyste julefrokost: Men rådmand måtte alligevel betale

Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune valgte at droppe julefrokosten efter spareplaner for ikke at sende et dårligt signal - men endte med at betale regning for maden alligevel. Fra venstre mod højre er det Line Mørk (SF), Olav Rabølle (S), Dorte Hjertstedt Boye (S) og rådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Det var upassende at feste efter et sparemøde, mener Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley. Hun aflyste julefrokost for udvalg, men slap ikke for regningen.

- Når man sidder og laver sådan en spareøvelse, er stemningen ikke til at gå ud at feste bagefter.

Det var forklaringen, da Odenses børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) i december aflyste julefrokosten for udvalgspolitikere og topembedsfolk.

14 personer skulle have spist på den franske restaurant Bacchus i Vestergade, men det skulle ske umiddelbart efter udvalgsmødet 8. december, hvor politikerne sendte spareforslag for 30,5 millioner kroner i høring. Og på den baggrund droppede rådmanden festen.

Avisen er efterfølgende blevet gjort bekendt med, at regningen alligevel skulle betales.

Og det bekræfter Susanne Crawley Larsen.

Annonce
- Havde jeg nået at tænke længere, så kunne maden måske været givet til for eksempel hjemløse. Men det nåede jeg ikke, siger Susanne Crawley Larsen.

Julefrokost var upassende

- Julefrokosten blev aflyst samme morgen, og selv om vi prøvede at forhandle, så ville restauratøren have fuld betaling. Sådan må det være, siger hun.

7000 kroner kostede menuen, og selv om de penge altså ikke blev sparet, så holder hun fast i, at en aflysning var det rigtige at gøre.

- Jeg ved godt, at nogle måske gik ud og fik en øl efter mødet, men jeg følte, det var upassende at holde julefrokost. Både for os politikere, men også for embedsfolkene, der nu skal udføre det hårde arbejde, forklarer Susanne Crawley Larsen.

- At vi kom til at betale alligevel ændrer ikke ved signalet om, at vi tænker os om.

- Så for dig handlede det ikke om penge?

- Det gjorde det ikke, da jeg aflyste. Og jeg har det godt med, at vi ikke holdt julefrokosten.

- Du vidste i god tid, at I på udvalgsmødet forud for julefrokosten skulle behandle spareforslagene. Hvorfor først aflyse på selve dagen?

- Det har været i proces hos mig.

- Men nu har skatteyderne betalt for mad, som ingen har fået glæde af?

- Havde jeg nået at tænke længere, så kunne maden måske været givet til for eksempel hjemløse. Men det nåede jeg ikke, siger Susanne Crawley Larsen.

Dorte Hjertstedt Boye fra Socialdemokraterne var en af dem, der efter sparemødet gik ud og drak en øl.

- Det gjorde jeg for egen regning, forklarer hun.

- Men jeg synes, det havde været godt for stemningen i Børn- og Ungeudvalget, hvis vi om aftenen alle sammen havde set hinanden i øjnene og talt om, hvad vi havde gang i. Det er, når det er svært, at vi skal stå sammen, mener hun, der kalder det rigtig ærgerligt, men forståeligt, at den aflyste julefrokost alligevel har kostet penge.

- Det er, når det er svært, at vi skal stå sammen, mener Dorte Hjertstedt Boye (S), der kalder det rigtig ærgerligt, men forståeligt, at den aflyste julefrokost alligevel har kostet penge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce