Annonce
Fyn

Aflyst guldbryllup: Lille henrivende Tove og høje Bent lover fest senere

Tove og Bent Olsen udskyder guldbryllupsfesten og hygger selv i hjemmet i Søndersø. Foto: Frederik Steen Nordhagen
De skulle have fejret guldbryllup lørdag, men det er nu udsat, men ægteskabet skal nok overleve coronakrisen, lyder forsikringen fra hjemmet i Søndersø

Han kunne se hende hver dag, når hun på vej til kantinen gik forbi hans kontor på Wittenborgs Automatfabrik i Odense, og han kunne godt lide, hvad han så. Og efter firmaets jubilæumsfest i Fyns Forsamlingshus i 1969 var der ikke længere nogen tvivl. Lille henrivende Tove fra bogholderiet og den høje speditør Bent var smaskforelskede og blev forlovet.

Lørdag har de været gift i 50 år, men der bliver ingen guldbryllupsfest. Allerede for et par uger valgte Tove og Bent Olsen at sende en aflysning til de 40 inviterede gæster.

- Vi kunne godt se, at der blev talt mere og mere om risikoen for coronasmitte, og mange af gæsterne er ældre, og nogle har kroniske sygdomme. Desuden bor to af vores børn i udlandet, forklarer Bent Olsen, der er glad for, at de traf beslutningen dengang og ikke først, da statsministeren satte en stopper for større forsamlinger.

Annonce

Derfor faldt han for Tove

Hvorfor var det nu lige, at Tove var pigen, som Bent forelskede sig i? Her er tre ting, han fremhæver:

1. Hun var meget yndig. Se bare på brudebilledet. Det kønne ansigt, smilet og de grågrønne øjne.

2. Hun er et godt modstykke til mig. Vi har vidt forskellige interesser. Jeg er tosset med sport, og hun med musik. Vi har forskellige holdninger til mange ting, så der er altid noget at diskutere. Jeg er 1,96 høj. Hun 1,58.

3. Hun er altid i godt humør.

Festes skal der

Parret bor i Søndersø, og festen skulle være holdt på Morudgaard, der ganske vist er gået konkurs, men hvor det stadig er muligt at benytte festlokalerne. Og benyttes skal de. 6. juni lyder nu den nye dato for guldbryllupsfest.

- Og er restriktionerne ikke ophørt til den tid, flytter vi bare festen igen, forsikrer Bent Olsen.

Til brylluppet for 50 år siden var der kun cirka 15 deltagere. Forældrene havde ikke så mange penge til at fejre det unge par, og den lille fest blev holdt hos Toves forældre på Jagtvej i Odense. I det hele taget var det en begivenhedsrig måned. For det var også der, at Bents håndboldhold i Bolbro rykkede op i landets bedste række.

Men hvad var størst. Brylluppet elle oprykningen?

- Der skal jeg selvfølgelig svare brylluppet, griner Bent Olsen.

To forskellige kriser

Det unge par boede i Vollsmose og flyttede i 1970 til Næsby, men i takt med at der også kom børn til, blev der behov for mere plads. Trods år med oliekrise, bilfrie søndage og forbud mod belysning i butikkerne efter lukketid, investerede parret i 1974 i det nuværende parcelhus i Søndersø.

Nu er det en helt anden krise, som samfundet oplever, men angsten har ikke taget over i hjemmet i Søndersø, hvor beboerne er 72 og 74 år.

- Jeg er sund og rask og har ikke haft influenza, siden jeg var 12 år. Men vi skal alle huske at tage hensyn til hinanden. Holde afstand og gøre det myndighederne siger, siger Bent Olsen.

Han må undvære besøgene i motionscentret og ty til motionscyklen og vægtene i hjemmet, mens Tove ikke længere kan gå til sang i H.C. Andersen Koret. Til gengæld benyttes telefonen flittigt i kontakten med de fire børn og ni børnebørn.

- Men Tove og jeg ser hinanden mere end nogensinde, bemærker Bent Olsen.

Og skulle de begynde at gå hinanden på nerverne, er der god plads i det 200 kvadratmeter parcelhus.

- Ægteskabet skal nok overleve, forsikrer han.

De første 50 år markerer de to så alene på lørdag.

- Jeg køber nok et par rundstykker hos bageren, og så skal vi vel have lidt godt at spise og en god vin til, siger Bent Olsen.

Vejrudsigten melder sol. Det var det også 21. marts 1970.

Sådan så de ud for 50 år siden, da Tove og Bent sagde ja til hinanden.

Se bare billedet. Derfor faldt jeg for hende, siger Bent Olsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce