Annonce
Nordfyn

Aflyst generalforsamling: Næsten ingen andre gør som Nordfyns Vandværk

Ved ikke at holde generalforsamling gør Nordfyns Vandværk, hvad næsten ingen andre vandværker gør i brancheorganisationen Danske Vandværker. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Ud af de knap 1800 vandværker, som Danske Vandværker repræsenterer, har kun to foruden Nordfyns Vandværk valgt at udskyde generalforsamlingen. Begge tilfælde på grund af særlige omstændigheder, hvor andelshaverne er blevet taget med på råd.

Nordfyn: Nordfyns Vandværk står temmelig alene, når det kommer til beslutningen om at aflyse generalforsamlingen.

Brancheorganisationen Danske Vandværker repræsenterer knap 1800 mindre danske vandværker, herunder Nordfyns Vandværk. Organisationen opfordrer til, at man på trods af Covid-19 holder den årlige generalforsamling, og den opfordring følger næsten alle vandværker.

Dorthe Rasmussen, kommunikationsmedarbejder hos Danske Vandværker, har undersøgt sagen, og fortæller, at kun to vandværker - foruden Nordfyns Vandværk - har valgt at skubbe generalforsamlingen til at senere tidspunkt.

Annonce

Andelshavere med på råd

Årsagerne til aflysningen hos de to andre vandværker, der begge ligger i Jylland, skyldes særlige omstændigheder. Blandt andet, at flere bestyrelsesmedlemmer var særligt sårbare, blev de smittet. At der ikke var noget særligt på dagsordenen. At vandværkerne ligger steder, der var udnævnt til såkaldte coronahotspot på tidspunktet, hvor generalforsamlingen skulle holdes.

- Hvert sted blev andelshaverne taget med på råd og spurgt, om det var okay. Så alt er foregået i fred og fordragelighed, fortæller Dorthe Rasmussen.

Den seneste uge er der konstateret fem smittede i Nordfyns Kommune, og området er for tiden ikke et coronahotspot. Nordfyns Vandværk begrunder den aflyste generalforsamling med, at man ønsker at neutralisere enhver risiko for at medvirke til spredning af Covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce