Annonce
Fyn

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Dette syn kommer vi ikke til at se i år. Tinderbox er som sommerens andre store festivaler aflyst. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ronnie Hansen, der var med til at etablere Tinderbox i Odense i 2015, håber inderligt, at publikum vil beholde deres billetter og måske endda købe billet, selv om festivalen aflyses i år.

Da Ronnie Hansen hørte om aflysningen af Tinderbox, blev han ikke overraskende ked af det på både Tinderbox’ og Odenses vegne. Men han er også rystet på vegne af den samlede danske koncert- og festivalbranche.

- Det er meget svært på nuværende tidspunkt at vurdere, hvilke konsekvenser aflysningen af Tinderbox får. De fleste konsekvenser for samtlige festivaler vil være mellem- og langsigtede. Jeg håber inderligt, at folk beholder deres billetter, og jeg har selv lige været inde at købe en af princip, siger Ronnie Hansen, der i dag er direktør for Kultur, Sport og Underholdning ved kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Han har svært ved at se, at alle danske festivaler overlever den radikale beslutning om at aflyse samtlige festivaler til og med august.

- Jeg tror, at enkelte af de festivaler, der i forvejen havde det svært, ikke vil komme retur næste år, vurderer Ronnie Hansen.

Hans vurdering er, at Tinderbox klarer skærene, fordi den er drevet af kloge og opfindsomme folk.

- Jeg er sikker på, at folkene bag Tinderbox kommer på en løsning, hvor man for eksempel kan bruge sin billet næste år (som Roskilde, red.). Men meget afhænger af den enkelte, præcis som Mette Frederiksen sagde i sin tale, siger Ronnie Hansen.

Tinderbox har de seneste to år haft op mod 40.000 gæster. Arkivfoto Tinderbox

To af tre beholder billetten

Han tilføjer, at hans firma har lavet analyser af andre events og kan se, at mellem 61 og 68 procent af gæsterne beholder deres billet til et aflyst arrangement, hvis festivalerne gør sig umage med at fortælle, hvorfor det er vigtigt med støtten.

Den værste konsekvens af sommerens aflysninger, ikke bare for Tinderbox, men for alle festivaler, er i hans øjne, hvis kun de store spillere overlever.

- Den værste mulige konsekvens, som jeg ser det, er, at alle de små lukker. Både agenter, promotere og festivaler. Det er min største frygt, at vi står tilbage med en branche uden tilstrækkelig diversitet. Her skal musikerne også træde i karakter, hvilket er en overset pointe. Det kan de gøre blandt andet ved at lægge deres forretning ved mennesker, der er repræsentanter for det musiklandskab, de gerne vil se i fremtiden.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

GOG

GOG-stjerner er tv-stjerner - alle vil se ligaens to topklubber

Annonce