Annonce
Fyn

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Dette syn kommer vi ikke til at se i år. Tinderbox er som sommerens andre store festivaler aflyst. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ronnie Hansen, der var med til at etablere Tinderbox i Odense i 2015, håber inderligt, at publikum vil beholde deres billetter og måske endda købe billet, selv om festivalen aflyses i år.
Annonce

Da Ronnie Hansen hørte om aflysningen af Tinderbox, blev han ikke overraskende ked af det på både Tinderbox’ og Odenses vegne. Men han er også rystet på vegne af den samlede danske koncert- og festivalbranche.

- Det er meget svært på nuværende tidspunkt at vurdere, hvilke konsekvenser aflysningen af Tinderbox får. De fleste konsekvenser for samtlige festivaler vil være mellem- og langsigtede. Jeg håber inderligt, at folk beholder deres billetter, og jeg har selv lige været inde at købe en af princip, siger Ronnie Hansen, der i dag er direktør for Kultur, Sport og Underholdning ved kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Han har svært ved at se, at alle danske festivaler overlever den radikale beslutning om at aflyse samtlige festivaler til og med august.

- Jeg tror, at enkelte af de festivaler, der i forvejen havde det svært, ikke vil komme retur næste år, vurderer Ronnie Hansen.

Hans vurdering er, at Tinderbox klarer skærene, fordi den er drevet af kloge og opfindsomme folk.

- Jeg er sikker på, at folkene bag Tinderbox kommer på en løsning, hvor man for eksempel kan bruge sin billet næste år (som Roskilde, red.). Men meget afhænger af den enkelte, præcis som Mette Frederiksen sagde i sin tale, siger Ronnie Hansen.

Tinderbox har de seneste to år haft op mod 40.000 gæster. Arkivfoto Tinderbox
Annonce

To af tre beholder billetten

Han tilføjer, at hans firma har lavet analyser af andre events og kan se, at mellem 61 og 68 procent af gæsterne beholder deres billet til et aflyst arrangement, hvis festivalerne gør sig umage med at fortælle, hvorfor det er vigtigt med støtten.

Den værste konsekvens af sommerens aflysninger, ikke bare for Tinderbox, men for alle festivaler, er i hans øjne, hvis kun de store spillere overlever.

- Den værste mulige konsekvens, som jeg ser det, er, at alle de små lukker. Både agenter, promotere og festivaler. Det er min største frygt, at vi står tilbage med en branche uden tilstrækkelig diversitet. Her skal musikerne også træde i karakter, hvilket er en overset pointe. Det kan de gøre blandt andet ved at lægge deres forretning ved mennesker, der er repræsentanter for det musiklandskab, de gerne vil se i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce