Annonce
Odense

Aflysning af Eventyrløbet: - Det bliver en økonomisk bet for os

Klaus Winther, hovedformand i OGF, som arrangerer Eventyrløbet, forklarer, at udskydelsen af løbet til 2021 skyldes, at OGF ikke forventer, at det bliver tilladt at samle 25.000 mennesker til løbet, der skulle have fundet sted 21. maj. Arkivfoto: John Fredy.
Odense Gymnastikforening forventer ikke, at det bliver lovligt at samle 25.000 mennesker i slutningen af maj, og derfor er Eventyrløbet, som skulle have fundet sted 21. maj, blevet udskudt et år. Det vil stille arrangøren over for sparekrav, forudser hovedformanden.
Annonce

Odense: Der er stadig næsten to måneder til Kristi himmelfartsdag, som er et fikspunkt for løbere på især Fyn. Det er en tradition, at Eventyrløbet afvikles netop denne dag med efterfølgende hygge og fest for tusinder af deltagere samt deres familier, venner og kolleger. Men årets fest er aflyst, for Odense Gymnastikforening, som arrangerer Eventyrløbet, har valgt at udskyde den 43. udgave af løbet til 2021. Her forklarer OGF’s hovedformand, Klaus Winther, baggrunden for beslutningen:

- Lige nu forventer vi ikke, at det bliver tilladt at samle 25.000 mennesker i slutningen af maj. Selvom restriktionerne (i forbindelse med coronavirus, red.) skulle blive afblæst om nogle uger, så kan vi ikke forestille os, at det bliver muligt at samle så mange mennesker til et arrangement. Af samme grund er Royal Run også blevet udsat til efteråret.

- Når vi ikke kan afvikle Eventyrløbet på den normale dag, kunne vi vælge at udsætte det til efteråret eller til senere. Men der er ingen ledige datoer i efteråret, siger Klaus Winther til Fyens Stiftstidende.

Annonce

- Virksomhederne har nok andet at tænke på

- Indtil i dag har I skrevet på jeres hjemmeside, at “en eventuel aflysning eller udsættelse af et event vil således kun ske som følge af et myndighedspåbud”. Har I fået et påbud?

- Nej, vi har ikke fået et påbud. Tilmeldingen til løbet har været lukket lidt ned de seneste par uger, hvor der ikke rigtig er nogen, der har meldt sig til. Og når virksomhederne vender tilbage til hverdagen, har de nok andet at tænke på og bruge deres penge på end at løbe.

- Hvor mange tilmeldte har I i dag?

- Lige nu har vi 1708 tilmeldinger, og så har vi rigtig mange af de store firmahold, som har forhåndsreserveret måske 5-6000 pladser. Det svarer til det normale niveau af tilmeldinger for tre-fire uger siden.

- Hvad kommer aflysningen til at koste OGF?

- Det ved vi ikke endnu. Det er en økonomisk bet for os, det er der ingen tvivl om. Vi er nødt til at kigge på besparelser i løbet af året.

- Kommer det til at gå ud over andre løb?

- Nej, vi er stadig en del af DHL-stafetten, som vi forhåbentlig afvikler til august, og ligeså Royal Run (som er udskudt til søndag 6. september, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce