x
Annonce
Odense

Aflysning af Eventyrløbet: - Det bliver en økonomisk bet for os

Klaus Winther, hovedformand i OGF, som arrangerer Eventyrløbet, forklarer, at udskydelsen af løbet til 2021 skyldes, at OGF ikke forventer, at det bliver tilladt at samle 25.000 mennesker til løbet, der skulle have fundet sted 21. maj. Arkivfoto: John Fredy.
Odense Gymnastikforening forventer ikke, at det bliver lovligt at samle 25.000 mennesker i slutningen af maj, og derfor er Eventyrløbet, som skulle have fundet sted 21. maj, blevet udskudt et år. Det vil stille arrangøren over for sparekrav, forudser hovedformanden.

Odense: Der er stadig næsten to måneder til Kristi himmelfartsdag, som er et fikspunkt for løbere på især Fyn. Det er en tradition, at Eventyrløbet afvikles netop denne dag med efterfølgende hygge og fest for tusinder af deltagere samt deres familier, venner og kolleger. Men årets fest er aflyst, for Odense Gymnastikforening, som arrangerer Eventyrløbet, har valgt at udskyde den 43. udgave af løbet til 2021. Her forklarer OGF’s hovedformand, Klaus Winther, baggrunden for beslutningen:

- Lige nu forventer vi ikke, at det bliver tilladt at samle 25.000 mennesker i slutningen af maj. Selvom restriktionerne (i forbindelse med coronavirus, red.) skulle blive afblæst om nogle uger, så kan vi ikke forestille os, at det bliver muligt at samle så mange mennesker til et arrangement. Af samme grund er Royal Run også blevet udsat til efteråret.

- Når vi ikke kan afvikle Eventyrløbet på den normale dag, kunne vi vælge at udsætte det til efteråret eller til senere. Men der er ingen ledige datoer i efteråret, siger Klaus Winther til Fyens Stiftstidende.

Annonce

- Virksomhederne har nok andet at tænke på

- Indtil i dag har I skrevet på jeres hjemmeside, at “en eventuel aflysning eller udsættelse af et event vil således kun ske som følge af et myndighedspåbud”. Har I fået et påbud?

- Nej, vi har ikke fået et påbud. Tilmeldingen til løbet har været lukket lidt ned de seneste par uger, hvor der ikke rigtig er nogen, der har meldt sig til. Og når virksomhederne vender tilbage til hverdagen, har de nok andet at tænke på og bruge deres penge på end at løbe.

- Hvor mange tilmeldte har I i dag?

- Lige nu har vi 1708 tilmeldinger, og så har vi rigtig mange af de store firmahold, som har forhåndsreserveret måske 5-6000 pladser. Det svarer til det normale niveau af tilmeldinger for tre-fire uger siden.

- Hvad kommer aflysningen til at koste OGF?

- Det ved vi ikke endnu. Det er en økonomisk bet for os, det er der ingen tvivl om. Vi er nødt til at kigge på besparelser i løbet af året.

- Kommer det til at gå ud over andre løb?

- Nej, vi er stadig en del af DHL-stafetten, som vi forhåbentlig afvikler til august, og ligeså Royal Run (som er udskudt til søndag 6. september, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce