Annonce
Nordfyn

Aflyser sommertogt: Visens Skib vil ikke risikere stor bøde

Visens Skib trækker sædvanligvis et trofast publikum til et par musikalske aftentimer på havnen i Bogense. Sådan bliver det ikke i år. Arkivfoto
Hvert år plejer Bogense at få besøg af Visens Skib. I år skulle have været et 20 års jubilæumstogt.
Annonce

Bogense: Der bliver intet besøg af Visens Skib i år. Frygten for coronasmitte og potentielt store bøder for ikke at overholde de opsatte restriktioner gør, at skibet, der er lastet med viser og syngende folk, har aflyst dets sommertogt.

Visens Skib, der hver sommer hylder og styrker den danske sangglæde, har sejlet rundt i danske havne i 19 år og plejer også at være i Bogense. Sidste år regnede det voldsomt under besøget, hvilket lagde en dæmper på antallet af tilskuere. Netop usikkerheden omkring antal tilskuere gør, at man ikke tør binde an med arrangementer i år, der skulle have været Visens Skibs 20 års jubilæumstogt. I en pressemeddelelse lyder det:

- Nok kan man afholde arrangementer for op til 500 deltagere, men man skal have mulighed for at styre, at tilhørere er mindst en meter fra hinanden, hvis de ikke normalt deler seng og bord, og mindst to meter fra hinanden, hvis de skulle komme til at synge med. Visens Skib har ikke mulighed for at regulere hverken antal eller afstande og anden adfærd hos tilhørere på et offentligt tilgængeligt havneområde.

- Hvis politiet skønner, at regler og retningslinjer ikke bliver overholdt, vil koncerterne kunne blive stoppet og forsamlingen opløst. Såvel alle solister og musikere som alle tilhørere kan hver især risikere en bøde på 2500 kroner. Desuden vil Visens Skib som arrangør kunne risikere en bøde på op til 50.000 kroner, og det kan end ikke udelukkes, at politiet vil skønne, at havnene også er en slags "arrangører".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce