Annonce
Odense

Afløser for Jane Jegind i byrådet: Jeg kommer ikke til at sidde på bagerste række. Det er stensikkert

38-årige Araz Khan, nyt byrådsmedlem i Odense for Venstre, er uddannet lærer, men arbejder i dag med beskæftigelse i Assens Kommune. Arkivfoto: Carol Heiberg.
Jane Jeginds farvel til Odense Byråd med udgangen af august, betyder samtidig goddag til Araz Khan, som ikke er helt grøn i byrådssammenhæng.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Araz Khan 530 personlige stemmer og var dermed blot 29 stemmer fra at snuppe Venstres yderste mandat i byrådet.

Siden har han som førstesuppleant været inde, mens partifællen Claus Houden i en længere periode i 2018 var sygemeldt.

Og nu kan Araz Khan så endelig fra 1. september få opfyldt drømmen om sit helt eget sæde i byrådet. Det sker, fordi nuværende By- og Kulturrådmand Jane Jegind har meldt ud, at hun stopper i politik med månedens udgang for i stedet at hellige sig sit nye job som chef for turisme, erhverv og kultur i Langelands Kommune.

Annonce


Der er ingen tvivl om, at jeg vil kunne bidrage med den pondus, jeg hele tiden har bidraget med - også i baggrunden, mens jeg ikke har siddet i byrådet.

Araz Khan, nyt medlem af byrådet i Odense for partiet Venstre


Det efterlader en tom plads, som Araz Khan overtager.

- Jeg er naturligvis både meget glad og ydmyg, siger Khan.

Selv om han bliver skiftet ind midt i anden halvleg set i forhold til, der ikke er meget mere end et år til næste kommunalvalg, har Araz Khan dog ikke tænkt sig at holde lav profil.

- Jeg kommer ikke til at sidde på bagerste række. Det er stensikkert, siger han og uddyber:

- Der er ingen tvivl om, at jeg vil kunne bidrage med den pondus, jeg hele tiden har bidraget med - også i baggrunden, mens jeg ikke har siddet i byrådet.

Magtfuld post er ledig

Umiddelbart er situationen den, at Christoffer Lilleholt, der nu skal være rådmand i stedet for Jane Jegind, efterlader en ledig plads i Børn- og Ungeudvalget. Den overtager Araz Khan med mindre partiet beslutter at bytte rundt på udvalgsposterne. Khan kan se sig selv i samtlige fagudvalg, også Børn- og Ungeudvalget.

- Jeg er uddannet lærer, så det ligger godt til højrebenet, siger han.

Da Venstres frontfigur Christoffer Lilleholt nu skal være rådmand for by- og kultur i stedet for Jane Jegind, bliver den magtfulde post som politisk ordfører desuden ledig.

Var det noget for dig?

- Jeg gør det, som tjener partiet bedst. Og hvis gruppen og Christoffer Lilleholt mener, at det er et hverv, jeg skal bestride, så gør jeg det med glæde. Men det er ikke nogen overvejelser, jeg umiddelbart har gjort mig, før du stillede mig spørgsmålet, lyder det fra Araz Khan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce