Annonce
Indland

Afhoppede sydfynboer ærgrer radikal formand

Sofie Carsten Nielsen ærgrer sig over nyheden om, at partiet nu har mistet sin kredsformand på Fyn, Mai-Britt Schultz (billedet), og sin næstformand i Svendborg

De Radikale ærgrer sig over, at kredsformand på Fyn melder sig ud af partiet på grund af offentlighedsloven.

Ærgerligt.

Sådan siger De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, til nyheden om, at partiet nu har mistet sin kredsformand på Fyn, Mai-Britt Schultz, og sin næstformand i Svendborg som følge af regeringens stærkt udskældte forslag til en ny offentlighedslov.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at gode folk melder sig ud. Det er klart, at det er rigtig ærgerligt, siger hun.

- Vi har haft en lang og også ret åben debat i partiet om offentlighedsloven, og jeg beklager hendes (Mai-Britt Schultz, red.) valg, men vi står selvfølgelig bag regeringens politik, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hver dag føjes nye navne til listen over folk i regeringspartiernes baglande, der åbent er imod forslaget om en ny offentlighedslov.

Flere Radikale hovedbestyrelsesmedlemmer har undsagt offentlighedsloven. Også fra SF's landsledelse og bagland i øvrigt er der åben kritik, ligesom Socialdemokraternes - og alle andre politiske ungdomsorganisationer - er modstandere.

Lovforslaget vil blandt andet medføre, at dokumenter mellem ministerier samt ministerier og styrelser holdes væk fra offentlighedens åsyn.

Spørgsmål: Sofie Carsten Nielsen, hvor meget mere kan I holde til?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, men lovforslaget er fremlagt, og vi står selvfølgelig bag regeringens politik.

Spørgsmål: Er det radikalt hjerteblod, det her?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, og nu er lovforslaget fremlagt, og derfor står vi selvfølgelig bag, siger Sofie Carsten Nielsen.

Spørgsmål: Er De Radikale ikke klar til at ændre et komma i lovforslaget?

- Lovforslaget er fremlagt, og det står vi ved, siger hun.

Regeringen har opbakning til lovforslaget fra Venstre og De Konservative.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce