Annonce
Indland

Afhoppede sydfynboer ærgrer radikal formand

Sofie Carsten Nielsen ærgrer sig over nyheden om, at partiet nu har mistet sin kredsformand på Fyn, Mai-Britt Schultz (billedet), og sin næstformand i Svendborg

De Radikale ærgrer sig over, at kredsformand på Fyn melder sig ud af partiet på grund af offentlighedsloven.

Annonce

Ærgerligt.

Sådan siger De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, til nyheden om, at partiet nu har mistet sin kredsformand på Fyn, Mai-Britt Schultz, og sin næstformand i Svendborg som følge af regeringens stærkt udskældte forslag til en ny offentlighedslov.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at gode folk melder sig ud. Det er klart, at det er rigtig ærgerligt, siger hun.

- Vi har haft en lang og også ret åben debat i partiet om offentlighedsloven, og jeg beklager hendes (Mai-Britt Schultz, red.) valg, men vi står selvfølgelig bag regeringens politik, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hver dag føjes nye navne til listen over folk i regeringspartiernes baglande, der åbent er imod forslaget om en ny offentlighedslov.

Flere Radikale hovedbestyrelsesmedlemmer har undsagt offentlighedsloven. Også fra SF's landsledelse og bagland i øvrigt er der åben kritik, ligesom Socialdemokraternes - og alle andre politiske ungdomsorganisationer - er modstandere.

Lovforslaget vil blandt andet medføre, at dokumenter mellem ministerier samt ministerier og styrelser holdes væk fra offentlighedens åsyn.

Spørgsmål: Sofie Carsten Nielsen, hvor meget mere kan I holde til?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, men lovforslaget er fremlagt, og vi står selvfølgelig bag regeringens politik.

Spørgsmål: Er det radikalt hjerteblod, det her?

- Vi har haft en rigtig god og åben debat, og nu er lovforslaget fremlagt, og derfor står vi selvfølgelig bag, siger Sofie Carsten Nielsen.

Spørgsmål: Er De Radikale ikke klar til at ændre et komma i lovforslaget?

- Lovforslaget er fremlagt, og det står vi ved, siger hun.

Regeringen har opbakning til lovforslaget fra Venstre og De Konservative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce