Annonce
Nordfyn

Afhængige af salg i påsken: Her er fire forretningers måde at nytænke deres forretningsgrunlag på

Øverst til venstre står Jette Pedersen, Blomster Til Alt. Øverst til højre ses Malene Saager Jakobsen, Kræzen. Nederst til venstre Susanne Nielsen, ejer af Fru Nielsens Køkken, og nederst til højre Rik Ryckeboer, L’Artisan. Privatfoto
Når antallet af påskefrokoster og familiebesøg falder som følge af nedlukningen af Danmark, går det ud over omsætningen hos flere nordfynske virksomheder, der normalt er afhængige af påskehandlen. En chocolatier, blomsterbutik, gaveshop og festlokaleudbyder undviger store konsekvenser af svigtende påskesalg og manglende påskefrokoster ved at nytænke deres forretningsgrundlag.
Annonce
Annonce

1) Udbringning af blomster

Gader ligger mere eller mindre mennesketomme hen. Det kan mærkes hos Blomster Til Alt i Bogense, som savner sommerhusgæsterne og campisterne i deres butik. Samtidig er antallet af privatbesøg drastisk faldet og dermed behovet for værtindegaver; som en påskeblomst.

Det har dog ikke slået ejer af Blomster Til Alt, Jette Pedersen, ud. Blomsterdekoratøren oplever en stigning i antallet af kunder, som gerne vil have bragt blomster ud i stedet for, hvilket Jette Pedersen dagligt gør:

- Jeg klarer mig faktisk fint. Man må ikke komme på besøg til en kop kaffe hos mormor og morfar, men så kan man sende en blomst, der viser, at man tænker på dem.

2) Satser på webshoppen

Når kunderne bliver væk fysisk, må butikkerne tage andre midler i brug. Deriblandt gaveshoppen Kræzen i Skamby, som åbnede en fysisk butik i november 2019, der nu er lukket på grund af udbruddet af coronavirus.

I corona-krisens start blev hverken specialvarer eller påskeæg- og chokolade solgt, fordi fællesarrangementerne stoppede. Men nu er der kommet gang i påskesalget.

Forklaringen er Kræzens satsning på markedsføring af webshoppen på sociale medier og på at sende fragtfrit indtil butikken (forhåbentligt) åbner igen den 10. maj, fortæller den ene butiksindehaver Malene Saager Jakobsen.

- Vi fik lige pludselig travlt. Det minder dog ikke om en almindelig påske, som er en af vores højsæsoner. Mange køber ikke luksusgoder lige nu, siger hun.

3) Chokolade til medarbejdere

Producenterne af påskevarer er også påvirkede. Rik Ryckeboer producerer gennem sin virksomhed L’Artisan i Søndersø påskechokolade til specialforretninger og restauranter. De er lukkede nu.

Heldigvis har et par store bestillinger fra virksomheder været en redningskrans for Rik Ryckeboer:

- Virksomhederne vil gerne belønne deres ansatte i denne tid. Det har så for eksempel været med et påskeæg.

Marts ender derfor godt. Men chocolatieren ser sorte skyer i horisonten:

- Efter påsken går det i stå for mit vedkommende. Specialforretninger og restauranter forbliver nok lukkede. Jeg skulle have leveret til en stor konference i april, som er udskudt.

4) Fra påskefrokost til plejehjemsmad

At der går flere måneder, før der rigtig kommer gang i arrangementerne igen, er en frygt, som Fru Nielsens Køkken i Otterup også har. Deres to festlokaler ligger tomme over påsken og vil fortsat være det i april og helt hen i maj.

- Vi vil miste nogle kunder, fordi de aflyser bookingerne. Selvom de booker til efteråret eller næste år, så har vi jo mistet omsætning der, fortæller indehaver Susanne Nielsen.

Derfor glæder hun sig over, at de kan levere mad til Otterups plejehjem i stedet for. Både fordi det frigiver nogle varme hænder, men også fordi de derved holder skindet på næsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Annonce