Annonce
Erhverv

Afgrund mellem ledige og virksomheder: Erhvervsliv mangler arbejdskraft, men ledige kan ikke få jobbene

Direktør for interesseorganisationen Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, mener, at situationen er et udtryk for, at der er brug for bestemte kvalifikationer her og nu, som ikke findes blandt de ledige. De er nødt til aktivt at fortsætte med at opkvalificere sig og byde sig til, lyder hendes råd. Arkivfoto: Michael Bager.
  • Fynske virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, mens ledige på stribe fortæller, at virksomhederne ikke vil ansætte dem.
  • Erhvervslivets behov og de lediges kvalifikationer passer ikke sammen, mener arbejdsmarkedsforsker.

Erhvervslivets opråb om mangel på arbejdskraft er et paradoks for mange fynske ledige, der trods uddannelser og store indsatser ikke bliver ansat i de stillinger, de søger.

Siden avisen fortalte, hvordan det fynske erhvervsliv vil hente udenlandsk arbejdskraft, og om Kim Nørregaard fra Munkebo, der har søgt 60 job uden held, har andre fynske ledige åbent fortalt, at de ikke kan få selv de job, de mener at være kvalificerede til.

En af dem er 34-årige Rikke Lykke Elniff, der er uddannet teknisk designer.

- Jeg har søgt mindst 150 job og været til to samtaler. Der er mange jobs, man kan søge, men de vil bare ikke ansætte folk uden erfaring, siger hun.

Nu arbejder hun i hjemmeplejen, hvor hun bliver og uddanner sig til sosu-assistent.

Direktør for interesseorganisationen Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, mener, at situationen er et udtryk for, at der er brug for bestemte kvalifikationer her og nu, som ikke findes blandt de ledige. De er nødt til aktivt at fortsætte med at opkvalificere sig og byde sig til, lyder hendes råd.

Ifølge Niels Westergaard-Nielsen, professor og arbejdsmarkedsforsker på Copenhagen Business School, er kløften mellem virksomhederne og de ledige et udtryk for manglende kvalifikationer, dårlige ansøgninger og urealistiske lønkrav på den ene side fra de ledige, mens arbejdsgiverne leder efter den bedste arbejdskraft til den billigste pris.

Det kan føre til, at dansk arbejdskraft ikke kan konkurrere til nogle job, forklarer han.

- Vi er i en situation nu på arbejdsmarkedet, som arbejdsgiverne skal vænne sig til, at det kan være svært at finde arbejdskraft blandt de arbejdsløse, siger Niels Westergaard-Nielsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce