Annonce
Danmark

54-årig kvinde løsladt, men stadig sigtet: Er farmor til de efterladte børn  

Foto: Østjyllands Politi

En 54-årig kvinde er løsladt i en sag om en lille pige og en lille dreng. Kvinden er børnenes farmor, fortalte hun i retten.

Annonce

Aarhus: Politiet mistænker en afghansk kvinde for at have udsat to efterladte børn i Aarhus for vanrøgt. Desuden skal hun have hensat dem i hjælpeløs tilstand.

Det kom frem på et pressemøde mandag hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Den 54-årige kvinde blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør. Her blev hun løsladt af retten, men sigtelserne mod hende opretholdes. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ifølge DR og TV2 fortalte kvinden under retsmødet, at hun er børnenes farmor, og hun nægter sig skyldig i anklagerne mod hende. Hun blev anholdt natten til mandag i en lejlighed i Aarhus, men har bopæl i Ølgod i Vestjylland. Børnene blev fundet lørdag aften klokken 18.30 på Park Allé i Aarhus.

Kvinden sigtes for at have begået to forbrydelser. Dels skal hun have hensat de to børn i hjælpeløs tilstand, og dels skal hun have udsat dem for vanrøgt. Sigtelserne er rejst efter henholdsvis paragraf 250 og paragraf 213 i straffeloven. Pigen vurderes at være cirka et år, mens drengen menes at være to et halvt år.

Kvinden blev anholdt i en lejlighed i det centrale Aarhus. Hun er afghansk statsborger og har lovligt ophold i Danmark.

Da de to børn var blevet fundet på Park Allé, vurderede politiet i første omgang, at de var af østeuropæisk herkomst. Senere er de skønnet til at være afghanske. Børnene er overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune og har det efter omstændighederne godt, lyder det fra Aarhus Kommune.

I forbindelse med den usædvanlige sag rykkede politifolk søndag ved midnatstid ud til flere adresser i Jylland i et forsøg på at finde forældrene. I Ølgod frihedsberøvede politiet to personer - en mand på 33 år og en kvinde på 25 år - administrativt, altså uden at komme for en dommer. Ifølge udlændingeloven kan udlændinge frihedsberøves i op til 72 timer uden at blive stillet for en dommer for at sikre deres identitet.

- Der kan være flere teorier, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard på pressemødet mandag om årsagen til, at børnene blev efterladt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce