Annonce
Nordfyn

Afgang med bybussen

Lille refleks i vejret er en god ide i den mørke tid.

Morud: Busbanden 5462 inviterer til buspremiere på søndag klokken 09.40. Her er der morgenkaffe, juice og bus-brunsviger ved den nye linje 23 ’s endestation, Dagli’ Brugsen i Morud.

- Vi forsøget at fylde bussen med familier, som vil med på tur til sanseudstilling på Brandt, fortæller Rasmus Gade fra Busbanden.

Han er som de øvrige klar til at ta’ bussen, som betyder timedrift i dagtimerne fra Morud til Odense over Bredbjerg og bus både aften og i weekender fra den 20. januar og to år frem. I første omgang er der nemlig tale om et to-årigt forsøg med en halv mio. kroner fra Nordfyns Kommune til driften.

- At Morud får flere busser, er fordi FynBus og kommunen tror på, at der er behov for dem. Og det bliver med busserne, som med de lokale butikker. Vil vi beholde dem, så skal vi også bruge dem, påpeger Rasmus Gade.

Annonce
Susanne Skou og Jon Rasmussen ved Rugårdsvej og Bredbjerg, hvor beboerne skal praje bybussen.

Vinkezone ved vejen

I søndags var 10 folk fra Busbanden iført gule veste ude og omdele invitationer til buspremieren samt nye køreplaner for linje 23.

Susanne Mann Skou, dumpede det glade budskab i postkasser ved de 80 husstande i landsbyen Bredbjerg. Med den ny forlængede bybusrute får de 220 beboere - akkurat som beboerne i Morud og Rue - en kollektiv livline til og fra Odense.

- Bredbjerg er en lang landsby. Og i stedet for bare et stoppested, så får vi en lang vinkezone på landevejen. Med et vink kan vi gøre chaufføren opmærksom på, at vi gerne vil med, fremhæver Susanne Skou iført den gule ambassadørvest med ”Spørg Bare”.

Hun understreger, at beboere, som prajer bussen, skal være iført reflekser i den mørke tid ved landevejen. - De må ikke være til fare for sig selv, bemærker Susanne og retter i øvrigt en tak til Busbanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce