Annonce
Indland

Afgørende spor: Dna-spor fundet på betonklods

Fyns Politi har fundet en uidentificeret DNA-profil på den betonklods, der dræbte en tysk kvinde i sommers. Politiet udlover samtidig en kæmpedusør.

Politiet har fundet en dna-profil på den betonklods, der i sommer ramte og dræbte en tysk kvinde på Den Fynske Motorvej. Der er samtidig udlovet 250.000 kroner til den borger, der kan hjælpe politiet med at finde gerningsmanden.

Politiet har nu for alvor noget at gå efter i jagten på den eller de gerningsmænd, der i august måned smed en 30 kilo tung betonklods ned fra en motorvejsbro ved Langesøvej. Her blev en tysk kvinde dræbt.

Der er fundet flere forskellige dna-profiler på betonklodsen, de fleste fra vidner og de forurettede. Men politiet mangler at få identificeret én af de fundne dna-profiler.

- Vi har fundet en dna-profil, som vi ikke kender i politiets register. Derfor vil vi undersøge om eventuelle mistænktes dna matcher den fundne profil. Desuden kan vi håbe på et hit blandt de mange sigtede, der hver dag føres ind i politiets register, siger politikommissær Michael Lichtenstein, der leder Fyns Politis efterforskning.

Han betragter det som et afgørende spor, at der er fundet en dna-profil.

Politiet mangler også fortsat at identificere føreren af den ældre mørke Volvo stationcar, som et vidne så tæt på gerningsstedet den pågældende nat.

- Det undrer mig, at vi ikke har hørt fra vedkommende, der var ude at køre den nat. Det er vigtigt for os at få identificeret bilen, så vi håber derfor, at føreren henvender sig til os, siger Michael Lichtenstein.
Fyns Politi er fortsat i gang med at kontakte alle ejere af den pågældende Volvo-model.

Annonce

Udlover kæmpedusør

Der bliver samtidig udlovet en dusør på over 250.000 kroner, der udbetales til den eller de borgere, der kommer med det afgørende tip, der kan føre til opklaring af betonklodsdrabet.

Dusøren er indsamlet af forskellige bidragsydere – både privatpersoner og organisationer. Pengene er deponeret på en konto ved Fyns Politi.

Blandt bidragyderne er fagforeningerne Business Danmark og 3F, der hver har udlovet 50.000 kroner.

- Det er ikke det Danmark, vi vil have, og det støder vores retfærdighedsfølelse. Derfor må vi som civilsamfund bakke op og bidrage til opklaringen alt det, vi kan. Jeg håber, dusøren kan bidrage til at stoppe denne livsfarlige og meningsløse tendens, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand for Business Danmarks.

Samme melding kommer fra Jan Villadsen, formand for 3Fs Transportgruppe:

- Vores medlemmer bruger jo 80-90 procent af deres tid på landevejen og føler nu, at de skal sidde og kigge op på hver eneste bro. Så vi er enige om, at det her skal vi have opklaret. Og hvis vi kan være med til at få det opklaret, så vil vi rigtig gerne det, siger han.

Få afgørende vidner frem

Politikommissær Michael Lichtenstein håber, at omtalen af det store dusørbeløb kan få de afgørende vidner til at kontakte politiet.

- Der må være nogen, der har en mistanke til en ven, nabo eller lignende, der har været ude den pågældende nat eller har udvist en mistænkelig adfærd efterfølgende, siger han.

Det er et af de største dusørbeløb, der er blevet administreret af Fyns Politi.

To skikkelser set på broen

Selvom der nu er gået to måneder siden drabet, modtager Fyns Politi fortsat henvendelser fra offentligheden. Blandt vidnehenvendelserne har politiet hørt fra en lastbilchauffør, der bemærkede to skikkelser på broen kort før den tyske bil blev ramt. De kan ikke beskrives nærmere, men chaufføren noterede sig, at de knælede ned, netop som han passerede under broen.

- Det er en meget interessant oplysning, da det er første gang, at vi har hørt om personer set direkte på broen så tæt på gerningstidspunktet. Vi holder fortsat alle muligheder åbne, men det kunne altså tyde på, at der har været to personer om det. Vi har nu registreret over 450 henvendelser fra borgerne. Det er ganske overvældende, men også helt afgørende for vores efterforskning at få den hjælp, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein.

Faren stadig i kritisk tilstand

Den tyske familiefar er nu ude af koma og trækker selv vejret, men han er fortsat i kritisk tilstand og indlagt på et tysk hospital. Efter ønske fra de pårørende vil politiet ikke fortælle mere detaljeret om mandens skader.

Fyns Politi undersøger fortsat, hvad der ramte en bilist på den fynske motorvej lørdag eftermiddag. Foreløbig har politiet ikke fundet den genstand, der ramte bilen.

Kriminalteknikerne arbejder i øjeblikket på at undersøge bilen i håb om at kunne afklare, hvad der helt præcist ramte den. Gerningsstedet er desuden flere gange blevet undersøgt af hunde for eventuelle spor.

Hvis nogen har oplysninger i sagen, kan de kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce